DØMT IGJEN: Runar Søgaard skal ifølge svenske Expressen være dømt til fengsel i to måneder for å ha innlevert årsregnskapet for sent. Her er han avbildet i forbindelse med en annen rettssak i 2001. Foto:Espen Sjølingstad Hoen,VG

Runar Søgaard dømt til fengsel

Carolas eksmann, norske Runar Søgaard (47), er dømt til fengsel for å ha innlevert årsregnskapet for sent. Selv skylder han på revisjonsfirmaet sitt.

Artikkelen er over fem år gammel

Det var den svenske avisen Expressen som først meldte om dommen.

Ifølge avisen skal predikanten og kjendisprofilen være dømt til to måneders fengsel for ikke å ha innlevert årsregnskapet i tide.

Til VG skriver Runar Søgaard i en mail at han ikke kan lastes for forsinkelsen.

– Det er verdt å notere seg at jeg dømmes for noe som mitt revisjonsfirma under ed forklarte at jeg ikke kunne lastes for, ettersom det var deres personalproblemer og personalmangler som forårsaket forsinkelsen, og ikke jeg, skriver Runar Søgaard til VG.

Det er tredje gang Runar Søgaard dømmes for et lignende lovbrudd, skriver Expressen. I 2012 ble det reist tiltale mot hans konsulentselskap Next Level Consulting for det samme - for sent innsendte årsregnskap.

Selskapet gikk konkurs i 2012 på grunn av manglende innbetalt skatt. Runar Søgaard startet da Next Level Leadership i samarbeid med en amerikansk partner, men ble begjært personlig konkurs i januar i år, etter at amerikanerne vant en tvist om manglende kostnadsansvar i det nye selskapet.

Runar Søgaard fikk også i 2009 bøter på 9500 kroner for å ha vært for sent ute med årsregnskapene.

– Dommen er altfor streng. Vi kommer til å anke dette, sier Runar Søgaards advokat, Leif Gustafsson, til Aftonbladet.

Nacka tingsrätt skal ifølge Expressen ha kommet til konklusjonen om at bruddene må bedømmes som alvorlige.

Aftonbladet skriver at domstolen har valgt fengselsstraff i dette tilfellet nettopp på grunn av tilbakefallene.

Søgaards advokat, Leif Gustafsson, er likevel kritisk dommen og sier til Aftonbladet at det ikke finnes en grunn til å dømme hans klient til fengselsstraff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder