HELE GJENGEN: Bakre rad f. v: Frank Løke, Aune Sand, Jan Gunnar Solli og Morten Hegseth. Midterste rad: Dorthe Skappel, Amalie Snøløs, Marianne Krogness og Thea Næss. Fremste rad: Aleksander Sæterstøl, Martine Lunde, Einar Nilsson og Sophie Elise Isachsen. Foto: Tore Kristiansen/VG

Syv av tolv «Skal vi danse»-deltagere er TV 2-profiler

– De fremmer sine egne for å styrke sin egen programprofil, sier Tor Martin Bøe.

En ny sesong av «Skal vi danse» ruller over skjermen fra 1. september. De tolv deltagerne har ulike bakgrunner fra underholdningsbransjen i Norge. Syv av dem har imidlertid vært tilknyttet TV 2 på et tidligere tidspunkt.

Les også: Frank Løke bryter «Skal vi danse»-kontrakt.

Flere fra «Farmen kjendis»

Aune Sand og Frank Løke var med på fjorårets «Farmen kjendis». Amalie Snøløs var med på den vanlige utgaven av «Farmen». Martine Lunde er aktuell i den kommende sesongen av «Farmen kjendis». Sophie Elise Isachsen har sin egen TV-serie på TV 2 Sumo og Dorthe Skappel er programleder for «God Kveld Norge» og fast ansatt i TV 2. Einar Nilsson er maler og tapetserer i TV 2-programmet «Tid for hjem».

– Utvanning av kjendisbegrepet

TV-sjef i kommunikasjonsbyrået Carat, Morten Wiberg, sier til VG at han mistenker at det har blitt vanskeligere for TV 2 å få med deltagere til «Skal vi danse».

– Det kan være at det er lettere for TV 2 å få ja fra profiler de allerede har et forhold til, sier han.

Han mener det er mangel på de største kjendisene.

– Det begynner å mangle på de største profilene, men det er folk som har et ansikt fra TV-skjermen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Anmelder for VG, Tor Martin Bøe, mener TV 2 bevisst har valgt egne profiler for å styrke sin egen profil.

– Det er veldig god merkevarebygging av TV 2, men det er en helt ekstrem utvanning av kjendisbegrepet, sier han.

Han mener kanaler velger cast for å støtte opp om programmer som kommer før og etter, for eksempel «Farmen».

les også

Prinsesse Märtha: – Hyggelig med et far-datter-prosjekt

– Alle TV 2s reality-programmer opplever jeg som at du er kjendis fordi du har vært på TV 2. Noe som er rart i dag, når ingen lenger ser på TV 2, sier han.

Han mener NRK gjør noe av den samme profilbyggingen med «Stjernekamp».

– Også «Stjernekamp» har det samme problemet, og trekker inn folk som kanskje ikke burde vært på TV. Men Norge er lite, så det er begrenset hvor mange kjendiser vi har å ta av, sier Bøe.

Ingen etiske regler

Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger skriver i en mail til VG at det ikke finnes noen etiske kjøreregler for casting i programmer som «Skal vi danse».

– TV 2 og andre må likevel passe seg for at TV-seerne ikke skal gå lei av å se de samme kjendisene dukke opp i «Farmen», «Skal vi danse» og deretter i sofaen på «Senkveld». Når TV 2 henter flere deltagere fra «Farmen» og «Farmen kjendis», så er det trolig både fordi at dette er to av Norges aller mest populære TV-programmer og at dette er kjendiser som har bevist at de kan gi av seg selv, skriver han.

Han mener imidlertid at det kan være en god strategi å bruke egne profiler i flere programmer, og nevner Lothepus som eksempel.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Programdirektør Jarle Nakken på sin side, mener at TV 2 har truffet veldig bra på «Skal vi danse»-casten i år.

– Når vi caster til «Skal vi danse», ser vi etter deltagere med god spredning både i type og alder. Vi anser nok ikke syv av årets deltagere som TV2-profiler, selv om flere har deltatt i TV2-programmer tidligere. Grunnen til at vi velger de kjendisene vi gjør, er at vi opplever at dette er personer som publikum bryr seg om og fascineres av. Det er rift i tv-bransjen om de beste navnene, og vi er glade og stolte over at årets 12 kjendiser har takket ja til å være med, sier Nakken til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder