BURSDAGSFEIRING: Alexander Rybak ble invitert til å opptre på kongelig bursdagsfeiring. Foto: Per Jahnke

Alexander Rybak opptrådte for kronprinsesse Victoria

Artisten ble invitert til å opptre for kronprinsesse Victoria på bursdagen hennes.

Artikkelen er over ett år gammel

les også

Single Isac Elliot (17) til VG: – Jeg ser etter noen

14. juli, også kjent som Victoriadagen i Sverige, ble det stilt i stand storstilt feiring for kronprinsesse Victorias 41-årsdag. Alexander Rybak var én av dem som ble invitert til å stå på scenen.

– Det er den største ære for en fiolinist å bli invitert på kongelig feiring. Jeg føler meg som Ole Bull nå, skriver Rybak i en SMS til VG før opptredenen.

Feiringen fant som vanlig sted i Öland på Solliden Slott.

Med seg hadde han kjæresten Julie, som han tidligere har avslørt at han fant tonen med på Tinder.

– Julie har også pyntet seg og gleder seg til å se kongefamilien, skriver han.

TOK MED KJÆRESTEN: Alexander Rybak tok med seg kjæresten Julie Gaarud Holm til Öland for å feire kronprinsessen. Foto: Privat

les også

Alexander Rybak om 15. plassen: – Lov å være skuffet

Rybak selv stilte i sort bukse, penskjorte og vest. Av andre artister som sto på scenen var Peter Jöback og Jessica Andersson.

– Ekstra hyggelig er det fordi prinsesse Victoria er et så fint medmenneske, og jeg er kjemperørt for å spille på bursdagen hennes, forteller Rybak.

Det ble imidlertid ingen av Melodi Grand Prix-låtene i selskapet. Rybak spilte opp til fest med «Song From A Secret Garden», «Fattig Bonddrang» fra Emil i Lønneberget og «Jealous».

KONGELIG FEIRING: Kronprinsessen satt på fremste rad sammen med flere andre kongelige. Foto: Per Jahnke

les også

Mann stormet scenen og rappet vokalistens mikrofon under Eurovision

– Jeg gikk på scenen med en deilig blanding av nervøsitet og fryd. Det var ordentlig hyggelig å få hilse på hele familien etterpå, sier Rybak etter opptredenen

Han hadde med seg boken sin «Trolle» i gave til kronprinsessens datter, Estelle.

Victoriadagen har blitt feiret siden kronprinsessen var to år gammel. I går ble det også kjent at Kay Wieståhl, som har arrangert festdagen i 40 år, pensjonerer seg. Det var derfor bekymring blant svenskene om feiringen kommer til å fortsette videre, skriver Expressen.

I fjor var det også norsk musikk fra scenen, da ble nemlig tvillingduoen Marcus og Martinus invitert for å feire kronprinsessens 40-årsdag. Med seg hadde de en hjemmelaget bursdagssang i gave.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder