STEMMER: Musiker Pete Wentz får et klistremerke etter at han stemte i Colifornia tirsdag. Foto: AP

Stjernene strømmet til valglokalene

LOS ANGELES (VG Nett) Presidentvalget er avgjort. Nå venter Hollywood på resultatet til avstemmingen om homofilt ekteskap.

  • Inga Semmingsen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Flere stjerner har lånt sitt ansikt til kampanjer for å oppfordre amerikanske TV- og filmfans til å stemme under valget. Flere har valgt å stå fram om hvilken kandidat de heier på, og Obama har vært stjernenes favoritt.

LES OGSÅ:- McCain-tilhengere i Hollywood mobbes

Rachel Bilson tok med seg sin kanadiske kjæreste og «Star Wars»-stjerne Hayden Christensen med seg til valglokalet i Hollywood i dag, hvor hun stemte på Obama. Også stjerner som Ryan Phillipe og Pete Wentz ble sett avgi sin stemme i dag.

LES OGSÅ:- Han blir verdens mektigste mann

STEMTE: Skuespiller Rachel Bilson stemte på kommende president Barack Obama i Hollywood tirsdag. Foto: AP

Forslag 8

I tillegg til kampen om Det hvite hus er det et annet tema som har fått spesielt mye fokus i Los Angeles og California under valgkampen. Forslag nummer 8, som går på å ta bort homofiles rett til å gifte seg.

Flere kjendiser har mobilisert seg i kampen mot forslaget og har donert store summer for å oppfordre folk til å stemme nei på forslag 8, som de mener er diskriminerende.

PROTOKOLL:Hva forventer du av Obama?

Blant stjernene som har donert penger, er T.R. Knight fra TV-serien «Greys Anatomy», som donerte hele 50.000 dollar, bandet Fallout boy som også ga 50.000 dollar, Ellen Degeneres ga 100.000 dollar, mens Samuel L. Jackson spilte inn en radioreklame mot forslaget.

NO ON PROP 8: En mann i San Fransico viser sin støtte til homofilt ekteskap. Foto: EPA

Det er ikke bare stjernene som har engasjert seg. Firmaet Apple ga hele 100.000 dollar, mens jeansgiganten Levis ga 25.000 dollar.

VG Nett har snakket med flere ved valglokalene i dag som forteller at det er flere som har strømmet til enn vanlig.

Avisen L.A. Times melder også om stort oppmøte i forstader i Los Angeles.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder