Norsk Miss Universe-håp er overrasket

RAMPELYS

(VG Nett) - Det er til tider svært frustrerende, sier det norske Miss Universe-håpet om all oppmerksomheten.

  • Iram Asghar
Publisert: Oppdatert: 12.07.08 14:13

Den norske kandidaten for Miss Universe-konkurransen, Mariann Birkedal (21), innrømmer at oppholdet i Vietnam, hvor årets konkurranse finner sted, til tider har vært tøft. Det nærmer seg finalen og stemningen blant deltakerne har begynt å tilspisse seg og klørne har kommet ut.

- Noen av jentene har endret seg drastisk i oppførsel. Det er synd å si det men jeg har virkelig begynt å se hvor falske noen av disse jentene er. Noen skrur på sjarmen med en gang kameraet dukker opp, men aldri ellers, sier Mariann til VG Nett

Ikke forberedt

21-åringen var ikke forberedt på all oppmerksomheten.

- Hvor enn jeg har gått, har folk prøvd å gripe tak i meg enten for å ta bilder eller rett og slett fordi de vil ta på meg. Til tider har dette vært frustrerende, for det fører til at man ikke alltid føler seg helt hel som person. Jeg har ofte følt meg som alle andres «eiendom», sier Birkedal.

Høyt plassert

21-åringen som opprinnelig er ifra Stavanger, har vært ekspertenes favoritt da hun tidligere lå blant de tre beste på skjønnhetspyramiden, på nettsiden Global Beauties.

- Jeg må jo si at jeg synes det er litt stas å ha ligget så høyt oppe på rangeringslistene. Det er ikke noe jeg forventet skulle skje, så derfor er jeg jo både overrasket og stolt over dette. Jeg prøver allikevel å ikke å legge for mye i det, ettersom resultatene som regel aldri stemmer med disse listene, forteller Frøken Norge.

Sjekk ut hvordan det går med Mariann nå!

Mariann har også figurert høyt på bettinglistene hvor man kan vinne åtte ganger innsatsen dersom man setter pengene sine på Birkedal.

- Det er jo litt moro at man kan satse penger på dem man tror vil vinne. Jeg vet om flere som har satset litt penger på meg før jeg vant i Frøken Norge-finalen. Men heller ikke dette legger jeg for mye i. Disse oddsene lages jo som regel ut ifra rangeringerne hos Global Beauies, og vil jo heller ikke alltid stemme med resultatene, hevder Birkedal.

- Internasjonalt utseende

Hva tror du selv er grunnen til at du har vært favoritt blant eksperter og fotografer?

- Det er vanskelig å si. Jeg har fått høre at jeg har et veldig internasjonalt utseende med mine mørke trekk og blågrønne øyne og jeg har en god tilstedeværelse på scenen, så kanskje dette har vært med på å hjelpe. I tillegg har jeg jo god trening som modell, ettersom jeg har jobbet i Prestige Modellbyrå i over fem år nå, forteller den norske kandidaten.

I år består dommerpanelet av blant annet millionæren Donald Trump og TV-stjerne og modell, Nadine Velazquez.

Sjekk ut resten av dommerne her!

Krevende tider

Å være en missekandidat er ikke enkelt. Det kan ofte innebære at man ofrer mye.

- Jeg har hatt flere dager hvor jeg har vært nær bristepunktet. Spesielt da vi reiste til nye byer hver dag i fem dager, var jeg sliten. Det ble ofte kun tre timers søvn disse nettene og da kjenner man at det tar på etter hvert, sier 21-åringen.

Men harde dager og lite søvn stopper ikke den norske Mariann.

- Selv om man blir sliten er det så mange ting som skjer hele tiden, så man må bare gjøre sitt beste for å være på topp, sier modellen.

(Saken fortsetter under bildet)

Den lure 21-åringen har klart å finne andre løsninger på søvnmangelen.

- Den siste uken har jo for det meste kun gått til øving til finaleshowet og det er ikke alltid at alle deltakerne må være på scenen samtidig, så da blir det ofte til at jeg og de andre jentene finner oss et sted for å slappe av. En gang lå jeg for eksempel og sov på gulvet mellom stolradene i salen, forteller en lattermild Mariann.

Når man er i et annet land, må man prøve å tilpasse seg deres kultur og vaner.

- Jeg er jo vant til å spise ofte og ikke så mye ved hvert måltid, men her har vi jo «kun» tre måltider til dagen så da blir det til at jeg spiser meg skikkelig mett for å ha nok energi for dagen. Men dette er jo en vanesak så det var bare et problem i begynnelsen, konstaterer Birkedal.

Uforglemmelig opplevelse

Tross noen av de mer negative opplevelsene ser Mariann lyst på tiden hennes i Vietnam.

- Oppholdet her i Vietnam har vært så mangt. Jeg har reist til seks forskjellige byer fra sør til nord, truffet mange nye mennesker, vært på gallamiddag med den vietnamesiske presidenten, gjort flere fashion-show, photoshoots og intervjuer.

Det er fortsatt noen hun kommer til å savne mer enn andre.

- Det beste av alt har vært å møte alle de andre deltakerne i Miss Universe og TV-crewet vårt. Jeg har fått utrolig mange venninner som jeg kommer til å savne når jeg reiser hjem til Norge.

- Være meg selv

Hva er din strategi for å vinne konkurransen?

- Være meg selv. Det høres kanskje litt klisjé ut, men det er det jeg føler jeg kan imponere med. Jeg er generelt en veldig positiv person og positivitet settes det stor pris på her borte. Så lenge jeg er meg selv, kan jeg ikke bli sur eller skuffet om jeg ikke kommer inn blant topp 15 - da har jeg i hvert fall gjort mitt beste, fastslår Mariann.

Det gjenstår nå å se hvem som stikker av med Miss Universe-tittelen. Konkurransen skal avgjøres den 14. juli.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne linker)

Her kan du lese mer om