SOM TO DRÅPER VANN?: Bjarte Hjelmeland lot seg inspirere av Angelina Jordan. Foto:Terje Stenstad/Helge Mikalsen,

Bjarte Hjelmeland hyller «Norske Talenter»-Angelina

Skuespilleren hentet inspirasjon til sommershow hos
åtteåringen Angelina Jordan.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bjarte Hjelmeland ville lage en hyllest til åtteåringen Angelina Jordan etter å ha vært dommer i programmet «Norske Talenter» og fulgt Angelina til toppen av pallen.

Med blomster i håret, lang hvit kjole og bare ben tar Hjelmeland med sin tolkning av den talentfulle åtteåringen Angelina til sitt eget sommershow.

– Jeg blir ikke like søt som Angelina selv. Men det er ment som en hyllest til henne. Hun har fylt mange av ukene mine i det halvåret som har gått. Det å stå ansikt til ansikt med et talent som henne er helt spesielt. Vi ble jo veldig glad i henne, sier Hjelmeland til VG.

Ideen til hyllesten kom i etterkant av finalen, og Hjelmeland begynte å tenke på forestillingen «Gu kor gøy» igjen. Forestillingen beskriver Hjelmeland som en revy der han leter etter noe som er aktuelt og i tiden. I 2013 fikk forestillingen terningkast 5 av VGs anmelder.

Vil tulle på en fin måte

– Forestillingen tar utgangspunkt i mitt liv og menneskene jeg møter, sier Hjelmeland.

Grunnen til at han ville imitere nettopp Angelina er at hun har gjort et meget sterkt inntrykk på bergenseren.

– Hennes måte å synge på er utrolig spesiell. Hun har et så vinnende vesen. Det å gjøre en liten hyllest kan bli veldig søtt og varmt, sier skuespilleren.

I sommershowet har Hjelmeland tatt utgangspunkt i det Angelina har fremført i programmet «Norske Talenter» - der hun tidligere i år gikk helt til topps.

– Jeg skal både synge og snakke som Angelina. Hun har en så dyp stemme at jeg kommer ganske nært, selv om jeg ikke blir helt som henne, sier Hjelmeland og legger til:

– Mange har snakket om at hun er en gammel sjel, og man ikke tror stemmen kommer fra en liten jente, så det er sånt som jeg kan tulle med på en fin måte. Jeg er ikke ute etter å være slem mot noen.

– Bjarte er herlig

Angelina selv syns det er stor stas å se Bjartes imitasjon.

– Jeg syns Bjarte er kreativ og veldig morsom, det blir spennende å se hva dette blir til, sier Angelina Jordan til VG og legger til:

– Jeg skulle gjerne vært der og sett forestillingen. Bjarte er herlig og har alltid god energi, jeg savner alle dommerne.

Etter en travel vår og forsommer er Angelinas neste plan å reise på sommerferie der hun skal både spise is og slappe av.

Sommerferien har Hjelmeland tatt på forskudd i feriehuset på Key West i USA. På ferie har han ladet batteriene for å spille forestillingen «Gu kor gøy» i Grimstad hele fellesferien.

– Vi elsker å være der. Stedet har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Når jeg ikke får sove setter jeg dataen ved siden av sengen og ser på bilder derfra, ler Hjelmeland.

Hjelmeland har også tidligere spilt forestilling i Grimstad og han sier det er godt å komme tilbake.

– Det føles godt å gå rundt i byen og med en suksess som dette showet har jeg lyst til å stå foran publikum. Jeg har invitert Angelina og familien hennes til å komme og se showet i Grimstad hvis det passer med ferieplanene deres, avslutter skuespilleren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder