GODT GIFT: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise på kunstutstillingen "Crossover"på Drammen Museum i fjor. Behn var en av fire kunstnere som stilte ut bilder.

GODT GIFT: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise på kunstutstillingen "Crossover"på Drammen Museum i fjor. Behn var en av fire kunstnere som stilte ut bilder. Foto: Krister Sørbø , VG

Märtha og Ari: – Opplevde at vi  kanskje ikke kunne være sammen

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var redd for at forholdet deres skulle bli en ekstra belastning for kongehuset.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi opplevde en periode at vi kanskje ikke kunne være sammen. At vi måtte vente, at vi måtte gjøre det samme som foreldrene til Märtha gjorde, sier Ari Behn i NRK-programmet «Konge og Dronning i 25 år».

Bakgrunnen for uttalelsen var at på denne tiden blåste det allerede kraftig rundt kronprins Haakon og Mette-Marit i pressen.

– Det ble en ekstra belastning med vårt forhold i forhold til kronprinsparet. Og da var det bedre at vi ventet til det roet seg ned, og så kunne vi heller ta opp tråden senere. Vi var veldig innstilt på at nå må det ta ti år, men slik ble det jo ikke - heldigvis, sier prinsessen ifølge NRK.

Dronningen om spontanaborten: – Det var helt grusomt

I intervjuet kommer det også frem at Behn traff kongeparet første gang nesten to måneder før nyheten om at han var kjæreste med prinsessen kom ut i pressen i 2001.

– De sto støttende bak oss hele tiden, tilføyer Märtha Louise.

– Ja heldigvis. Fra første stund, avslutter Behn.

Lest denne? Prinsesse Märtha om brødflausen

25 år med kongeparet: Store øyeblikk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder