I HARDT VÆR: Skuespiller Bill Cospy under en tale hos «National Action Network» i 2011. De siste ukene har det kommet flere overgrepsanklager mot komikeren. Foto:Lucas Jackson,Reuters

Cosby ga intervju mot at overgrepshistorie ble droppet

I 2005 ga Bill Cosby et eksklusivt intervju til The National
Enquier mot at avisen droppet en sak om påståtte overgrep fra en kvinne.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Det kom frem da han vitnet under ed i september det samme året. Komikeren måtte i retten etter at Andrea Constand hadde anklaget ham for dopet henne ned og seksuelt misbrukt henne. Utdrag fra vitneforklaringen ble publisert onsdag denne uken, skriver Huffington Post.

Avisen The National Enquier hadde før rettssaken fått et intervju med en annen kvinne, Beth Ferrier, som hadde lignende anklager som Constand.

I retten fortalte Cosby at han hadde fått et utkast av intervjuet med Ferrier, og at hun hadde bestått en løgndetektortest. Han fortalte videre at han var redd for at offentligheten skulle tro på Constand’s påstander dersom The National Enquier publiserte en sak med lignende påstander fra en annen kvinne, skriver SkyNews.

På bakgrunn av den frykten tok komikeren kontakt med avisen.

– Jeg ville gi dem en eksklusiv historie, mine ord. Til gjengjeld ville de ikke skrive historien om ... publisere Beth’s historie, sa Cosby.

En representant for American Media, Inc., som eier The National Enquirer, sa i etn uttalelse til AP at avisen var «urokkelig» i sin dekning av påstandene mot skuespilleren den gangen, og at de skal fortsette å være aggressive i rapporteringen fremover.

De siste ukene har flere kvinner stått frem med overgrepsanklager mot komikeren, men Cosby har ikke kommentert noen av påstandene direkte.

– Jeg vet at folk er lei av at jeg ikke sier noe, men en fyr er ikke nødt til åsvare på insinuasjoner. Folk burde sjekke fakta, sa Cosby til Florida Today for noen dager siden.

Det sivile søksmålet fra Constand endte i forlik.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby

Flere artikler

  1. To nye kvinner med overgrepsanklager mot Cosby

  2. Cosby om overgrepsanklagene: – Jeg snakker ikke om det

  3. Bill Cosby (81) dømt til minst tre år i fengsel

  4. Bill Cosby vil hemmeligholde gammelt forlik

  5. Bill Cosby trekker seg fra styret ved universitetet han studerte på

  6. Dommeren annullerer Cosby-rettssaken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder