SOLGT: Prince var kjent for sine mange fargerike gitarer. Nå er en av dem solgt - for den nette sum av 1,2 millioner norske kroner. Foto: AP

Prince-gitar solgt på auksjon

En gul elgitar som tilhørte den nylig avdøde artisten Prince, er solgt på auksjon i Beverly Hills  - for 137.500 dollar.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han var ikke bare fargerik når det kom til sine egne klær. Han var også kjent for å ha noen svært fargerike gitarer. Nå har en av dem gått under hammeren. Og det er ikke en hvilken som helst gitar: Den gule gitaren var angivelig en av hans absolutte favorittgitarer fra slutten av 80-tallet og frem til midten av 90-tallet.

Salgsprisen på artistens gule gitar tilsvarer snaut 1,2 millioner norske kroner, og kjøperen er Jim Irsay, som eier det amerikanske fotballaget Indianapolis Colts.

Den gule gitaren ble laget på 1980-tallet av Minneapolis-produsenten Knut-Koupee Enterprises og ble brukt på en rekke konserter fram til midten av 1990-tallet, melder BBC.

Irsay er kjent for å samle på musikkinstrumenter og eier eller har eid instrumenter som har tilhørt storheter som Bob Dylan, John Lennon og Grateful Deads Jerry Garcia. I desember skal han ha kjøpt et av Beatles-trommis Ringo Starrs trommesett for 2,1 millioner dollar.

Prince døde i hjemmet sitt i Minnesota i april i år, 57 år gammel.

Lyst til å lære mer om en av verdens mest kjente artister? Les om hans liv og musikkarriere her

VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder