Bjørn Skagestad om «Hotel Cæsar»-debuten: – Skummelt

Skuespilleren avslører at det blir drama når hans karakter entrer såpeserien.

  • Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I begynnelsen av juni fikk «Hotel Cæsar»-fansen et glimt av skuespiller Bjørn Skagestad (65) i rollen som Kåre Krogstad, da jubileumsepisode 3000 gikk på luften.

Les også: «Hotel Cæsar» tas av TV-skjermen

Det er imidlertid først nå at 65-åringen for alvor vil tre inn i såpeserien, der han blant annet blir første-flørt for selveste Juni Anker-Hansen.

– Jeg kan ikke røpe for mye, men det oppstår en romanse. Det blir en ganske spennende og overraskende utvikling for handlingen, sier han til VG.

ROMANTIKK I LUFTEN: Det oppstår romanse på «Hotel Cæsar» denne sesongen - men ikke helt uten dramatikk, skal man tro skuespiller Bjørn Skagestad. Foto: TV 2

– Det sorte får

Skuespilleren forklarer at karakteren Kåre Krogstad er yrkesmilitær, som primært er utstasjonert i Jordan. Det viser seg også at han er faren til Pelle og Beate Krogstad.

Fikk du med deg? Her er de nye Cæsar-fjesene

– Krogstad-familien er jo litt som det sorte får, i forhold til Anker-Hansen. Da blir det fort litt drama, røper Skagestad.

– Hvor mange «Hotel Cæsar»-episoder har du selv fulgt med på?

– Episodene har ofte gått på TV på kveldene, hvor jeg vanligvis har vært på jobb på teateret, så jeg har ikke fått sett veldig mye, men jeg har sett en del. I løpet av årene mener jeg at serien stadig har utviklet seg og blitt bedre, sier han.

– Fascinert og trigget

Skagestad, som i en årrekke har gjort seg bemerket på både scene, film og TV, forklarer at det har vært en omveltning å gå inn i Cæsar-universet.

– Det jobbes fort og effektivt. Det er et høyt nivå på de involverte. At det er så raskt tempo er både morsomt og utfordrende. I tillegg er det sunt for både kropp og hjerne.

At det finnes ihuga Cæsar-fans i vårt ganske land, er ingen hemmelighet. Skuespilleren innrømmer at han er spent på eventuelle reaksjoner.

– Det er jo litt skummelt alt sammen, men jeg ble selv svært fascinert og trigget av denne figuren som jeg spiller. Forhåpentligvis klarer vi å underholde seerne utover høsten.

Hvor mye han eventuelt skal medvirke, er så langt ikke klart. Da Skagestad først debuterte for såpeserien i juni, fortalte skuespilleren at han også skal drive med andre prosjekter fremover.

– Å, jada. Litt på høstparten skal vi både til Stockholm og Helsingfors på gjesteopptreden med det Liv Ullmann-regisserte Ingmar Bergman-stykket «Fortrolige samtaler». Pluss turné, sa han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder