Samlet inn klær

Tatt i mot båtflyktninger i Hellas

REISTE I STILLHET: For to uker siden reiste Carola til den greske øya Kos. Hun ville hjelpe til og ta imot flytninger som kom over Egeerhavet. - Den uken jeg var der, gjorde mye med meg, sier hun i et avisintervju. Foto: Nils Bjåland , VG

Carola åpnet hjemmet sitt for flyktninger

Carola Häggkvist er dypt berørt av flyktningdramaet som utspiller seg i Europa nå.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fire år gammel

- De bor hos meg for en kort periode til de forhåpentligvis finner seg et mer permanent sted å bo, skriver Carola på sin egen instagram-konto.

For to uker siden fikk Carola nok, skriver den svenske avisen Expressen. Hun samlet det familien kunne avse av klær og sko, pakket det hun trengte og reiste til den greske øya Kos. Der ble hun en uke og hjalp til med å ta imot båtflyktninger.

- Jeg hadde noe ledig tid etter at sommerturneen var over og tenkte at nå kan jeg reise ned. Jeg ville være der for de menneskene som tar seg over Egeerhavet. Den uken har forandret livet mitt, forteller Carola i et intervju med svenske TV 4.

På instagram forteller hun at hun hadde et behov for i all stillhet å reise ned og gjøre noe der nøden er størst.

- Møtet med disse menneskene kommer jeg for alltid til å bære med meg, skriver Carola.

Vel hjemme i Sverige igjen, fikk Carola en telefon fra politiet i Malmø som fortalte at to iranske flytninger påsto at de kjente henne og skulle besøke henne i Stockholm.

- Jeg svarte at det stemte og at jeg hadde møtt dem på Kos, gitt dem mitt telefonnummer og invitert dem til Sverige, forteller Carola i et intervju med Dagens Nyheter.

Les også

Flere artikler

  1. Carola i fengsel etter biljakt

  2. Carola Häggkvist om sin tøffe barndom: – Mamma forlot meg da jeg var nyfødt

  3. Derfor ble Carola satt ut av Skavlan

  4. Carola gir kjæresten ekteskapsråd på Instagram

  5. Slik tar Carola et siste farvel med Lill-Babs

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder