POPULÆR I JULEN: Mariah Carey har grunn til å smile i desember måned. Igjen topper hun en av Billboards lister med julehiten «All I Want for Christmas Is You». Foto: Wenn.com

Mariah Careys julehit topper fremdeles hitlistene

(VG Nett) Mariah Careys (42) juleslager «All I Want for Christmas Is You» topper hitlistene igjen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Julemusikk er en selvfølge når vi skriver 2. desember. Enten det er de gode gamle slagerne eller det er de nye, årlige låtene som blir gis ut i førjulstiden - og som blir glemt med et pang når rakettene sprenges på nyttårsaften.

Topper Billboards juleliste

Men det er én låt som aldri forsvinner fra hitlistene, nemlig Mariah Careys udødelige juleklassiker «All I Want for Christmas Is You». Det er nesten 20 år siden giganthiten ble skrevet, men fremdeles spilles låten på radiostasjoner over hele verden.

Les også: Her er årets julevinner - VG anmelder juleplatene

42-åringens øvrige karriere har vært falmende de siste årene. Hennes nyeste singel «Triumphant» har vært alt annet enn en triumf, og har ikke vært høyere oppe enn 50. plass på iTunes.

Men denne uken utga Billboard listen over de første julesangene og da topper Careys juleslager fra 1994, skriver Huffington Post. Den blir årlig listet på VG-lista og har andreplassen fra 2007 som sin høyeste plassering. I fjor var det duettversjonen hennes med Justin Bieber som kapret andreplassen på listen.

SKAPTE JULESTEMNING: Mariah Carey sang julen inn på Rockefeller Christmas Tree Lighting i New York onsdag forrige uke. Foto: Wenn.com


Den mest solgte singelen noensinne

Låten ble umiddelbart en stor internasjonal hit på 90-tallet, og lå på topplistene i Australia, Japan, Nederland, Norge og Storbritannia. Singelen har solgt over 12 millioner kopier verden over, noe som gjør den til den mest solgte gjennom tidene. Bare denne uken er sangen kjøpt 27.000 ganger.

Les også: Nicki Minaj skjelte ut Mariah Carey

Avisen Daily Telegraph hyllet sangen som tiårets mest populære og spilte julesang i Storbritannia. Musikkbladet Rolling Stone rangerte sangen til den fjerde beste sangen på sin «Greatest Rock 'n' Roll Christmas song list».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder