EKTEPAR: Tippeligaspiller Lars-Kristian Eriksen og blogger Caroline Berg Eriksen. Foto:Fredrik Varfjell,NTB scanpix

«Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

Caroline Berg Eriksens ektemann, Lars-Kristian Eriksen, innrømmer å ha skrevet en rekke kommentarer med falske navn på konas blogg.

  • Felicia Alvsing
  • Marie Kingsrød
  • Sverre Holm-Nilsen
  • Bjørn-Martin Nordby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I helgen har anklagene haglet på sosiale medier og diverse forum: Norges største blogger, Caroline Berg Eriksen (27), blir beskyldt for å ha skrevet kommentarer med fiktive navn i kommentarfeltet på sin egen blogg.

Dette har lesere funnet ved å analysere kildekoder og ta skjermdumper av kommentarer.

VG+:Les det store VG Helg-intervjuet «Født til rampelyset»

Hadde ingen kommentar fredag

Disse kommentarene inneholder blant annet skryt om Carolines utseende, og kommentarer der hun visstnok utgir seg for å være lege og fysioterapeut.

VG konfronterte ekteparet med anklagene allerede på fredag. Da hadde de ingen kommentar.

Søndag kveld skriver tippeligaprofilen Lars-Kristian Eriksen (31) følgende i en e-post til VG:

«Siden 2009 har det til tider stormet fælt på bloggen til Caroline. Det er flaut å innrømme, men nett-trollene har til tider greid å komme under huden på meg. Konsekvensen har ironisk nok vært at jeg ved anledninger har senket meg ned på deres nivå. Og i svake øyeblikk har jeg svart i kommentarfeltet på Carolines og min egen blogg under andre navn. Det har vært motivert av et behov for å forsvare familien min, og utløst av en dårlig impulskontroll.»

- Lei meg

Videre skriver 31-åringen:

VG har forelagt meg en rekke kommentarer de mener kan stamme fra meg. Noen av dem har jeg skrevet, noen har jeg ikke skrevet. Jeg er ikke interessert i å bruke den kommende uken på og diskutere hvem som kan krediteres meg og ikke. La meg heller slå fast at jeg har skrevet mye dumt.

Det er viktig for meg å understreke at det har vært meg og ingen andre som står bak denne barnslige oppførselen. Caroline har aldri, og ville aldri, holdt på slik. Mest av alt er jeg lei meg for å ha satt henne i denne klemma, det har hun ikke fortjent.

Det har vært litt av en berg og dalbane å være en del av denne bloggen, og fallgruvene er mange. Derfor var det i fjor Caroline inngikk samarbeidet med Peter Peters og Friendly Entertainment for å profesjonalisere teamet rundt henne, dette er nok et bevis på at det var en god ide.

Jeg er flau, jeg er lei meg, jeg lærer. Det vil ikke gjenta seg.»

Skal ha bedt ektemannen om å slutte

Eriksen forteller at kona har hatt delvis kjennskap til hans aktiviteter. Han skriver:

«Caroline har hørt om noen av disse kommentarene. Hun har alltid bedt meg om å slutte med det, og om å slette de. Hun hadde rett.»

Ekteparet opplyser at de har fått 400.000 kommentarer på bloggen siden 2010. Det er ektemannen som leser disse, og siler ut kommentarene som han ikke ønsker at kona skal lese.

Mange av kommentarene fremstår som hets, mobbing og trusler. 31-åringen skal også ha blitt utsatt for anonym netthets i stor grad som følge av konas blogg, informerer ekteparet overfor VG.

Beklaget bilderedigering

Det har stormet rundt «Fotballfrue» flere ganger tidligere. I et lengre blogginnlegg postet 2. juledag ba hun leserne sine om unnskyldning for at hun har redigert seg tynnere på en rekke bilder.

«...Jeg har hatt dårlige dager og bilder som jeg har følt har sett helt feil ut, og da har det dessverre kjentes helt ok å endre litt på størrelsen på en arm, bein eller andre ting. I løpet av min tid som blogger har ikke dette inntruffet veldig ofte, det er unntaket og ikke regelen, men dette gjør det på ingen måte ok, og hver gang jeg har gjort det, vet jeg at det er feil...», skriver bloggeren og avslutter innlegget:

«Jeg er veldig lei meg for at jeg noensinne har gjort slike feil og tabber, men jeg håper dere kan se det fra min side og tilgi meg.»

Sommeren 2013 skrev Berg Eriksen i kommentarfeltet på egen blogg at hun ikke retusjerer bildene ut over fargeredigering og mindre kosmetiske endringer på nærbilder.

Klaget på alkoholomtale

I november i fjor reagerte flere blogglesere negativt på Berg Eriksens omtale av et kjent likørmerke på blogg sin. Det var under en konsert med popstjernen Lady Gaga på Telenor Arena i september at 27-åringen skrev og tok bilder av en likørprodusents VIP-arrangement.

Berg Eriksen sa til VG at hun ikke hadde økonomiske baktanker da hun publiserte blogginnlegget.

– Vi ble invitert med av venner, ble ikke bedt om å skrive om konsert, mat eller drikke og det var ingen penger i bildet, sa hun den gangen.

To lesere var likevel kritiske til alkoholomtalen, og klaget Eriksen inn til Helsedirektoratet og Forbrukerombudet for brudd mot alkoholreklameforbudet. Helsedirektoratet avsluttet etter hvert sin granskning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder