INGEN SKYFRI HIMMEL: For Mikael Persbrandt har de siste tretti årene vært preget av flere nedturer enn oppturer. Her premieren av filmen «Hævnen» hvor han spilte hovedrolle i 2010. Foto: MARTIN LEHMANN

Mikael Persbrandt (50): - Jeg er bipolar

I et ferskt intervju snakker skuespilleren åpent om sine manisk-depressiv lidelser. Likevel nekter han å medisinere seg.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Persbrandt er for tiden aktuell med filmen «Mig äger ingen». I et intervju med den svenske avisa «Vi», forteller skuespilleren om livet med sykdommen. Selv har 50-åringen aldri følt seg lykkelig.
- Når jeg var tyve var jeg ikke glad. Når jeg var tretti var jeg ikke glad. Når jeg var førti var jeg ikke glad, forteller han til avisen.

Blir trøtt

Persbrandt er også blitt et kjent navn her til lands. Han var forlovet med den norske skuespilleren Maria Bonnevie (40) fra 1998 til 2005. Samboerskapet tok brått slutt, da den svenske avisen Aftonbladet avslørte at han ventet barn med en annen kvinne.

Til tross for diagnosen nekter skuespilleren å ta medisiner.

- Jeg blir så trøtt av medisinene, og kan sovne når som helst. Jeg kunne stå opp om morgenen, frakte barna til barnehagen, for så å legge meg i baksetet og sovne av. Det går ikke. Jeg klarer ikke ta medisiner for det. Det går bare ikke. Den tar bort både oppturer og nedturer.

Drakk mye

Persbrandt har i mange år slitt med alkohol- og rusproblemer, som har resultert i flere sammenstøt med politiet.

I 2011 ble skuespilleren tatt for kokainbruk i en politirazzia. Først nektet han for å ha gjort noe galt, men i politiavhør etterpå skal han ha innrømmet bruk. I 2008 ble han pågrepet av politiet - mistenkt for fyllekjøring. Persbrandt innrømmer at han i mange år, har funnet trøst i alkoholen.

- Å drikke har alltid vært en slags selvmedisinering, men nå har jeg noe annet å fylle livet med. Barn, biler og sex. Jeg seiler også. Båten min er syv meter lang og fantastisk, sier skuespilleren til avisa.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder