- Uforståelig at Bieber holder på slik

Slettemark: Et resultat av dumskap, dårskap og litt for mye selvtillit

Justin Biebers (20) holdning og forklaring om en angivelig voldsepisode vekker oppsikt verden over.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Popstjernen er sammen med sin livvakt saksøkt av en fotograf etter en episode i fjor sommer.

VGTV har fått tilgang til opptakene fra Biebers forklaring som fant sted 6. mars. Der fremstår han som alt annet enn samarbeidsvillig.

Vil du se mer? Se et større utdrag av utspørringen her

- Jeg synes han er veldig arrogant på videoen. Selv om han satt der i fire og en halv time så er det uforståelig at han holder på slik. Han er en profesjonell person, så han burde holde seg saklig, sier Chioma Anugweje, som er stor Bieber-fan, blogger og journalist hos nettstedet 730.

- Flåsete

Opptakene er fra møtet mellom 20-åringen og advokaten som representerer fotografen som saksøker Bieber og livvakten etter den angivelige voldsepisoden.

Bieber har også sin advokat ved sin side, og er til stede for å gi sin versjon av det som skjedde.

IKKE FORNØYD: Da advokaten spurte om Bieber om Selena Gomez (21) fyrte han seg opp. Foto: VGV


Men i stedet for å svare ordentlig på spørsmålene gir han en forklaring som blir beskrevet av Rolling Stone som «brysk og flåsete».

Et klipp fra den angivelige voldsepisoden blir spilt av for Bieber. Der kan man høre 20-åringen si: «Get this pap out of here» til livvakten sin.

- Det betyr bare få «paparazzien» ut herfra, forklarer Bieber, og fortsetter:

- Som for meg betyr «få han unna meg». Fansen prøvde å ta bilder av meg. Ingenting aggressivt.

- Større plan

Utdrag fra forklaringen har det siste døgnet gått sin seiersgang på internasjonale medier, noe fansen her hjemme i Norge har fått med seg.

Journalist Anugweje tror at hendelsene rundt popstjernen den siste tiden er en del av en imageforandring.

- Når han oppfører seg slik forsøker han å fortelle verden at han er voksen. Så dette tror jeg er en del av en større plan om å endre image. Nå har folk sluttet å snakke om at han er så ung, men fokuserer heller på at han er mer voksen, sier hun og fortsetter:

- Jeg tror de som står han nærmest er klar over hva Justin holder på med, og er med på det. Han er en pengemaskin og hadde de følt at merkevaren var i fare hadde han nok ikke fått lov til å oppføre seg slik.

- Fra barnestjerne til «badboy»

IKKE IMPONERT: Asbjørn Slettemark. Foto: FRODE HANSEN/VG

Musikkekspert Asbjørn Slettemark tror ikke at Biebers holdning under forklaringen er planlagt, men heller resultat av dumskap, dårskap og litt for mye selvtillit.

- Hovedproblemet til Bieber er at han fremstår mer og mer som en fyr som ikke tror at regler gjelder for han. Det er helt greit at rockestjerner er litt «crazy», men nå fremstår han som en fyr som får innleide folk til å gjøre gale ting for ham - og søksmålet mot ham er en alvorlig anklage, sier Asbjørn Slettemark.

Bildespesial: Nye arrestasjonsbilder av Justin Bieber

Slettemark har selv sett klippene fra forklaringen, og mener oppførselen til Bieber er uhørt.

- Det er klart at han nå forsøker å ta steget fra barnestjerne til «badboy», men det går an å oppføre seg uansett. Selv om han ble spurt ut i fire timer under møtet, burde han holdt seg for god for å kjefte på enkelte av de rundt bordet - da spesielt mot stenografen. Han kan oppføre seg arrogant, men velg hvem du retter det mot.

- «Everybody loves a comeback»

POPIDOL: Bieber på scenen i Oslo i fjor sommer. Foto: Mattis Sandblad

20-åringen har den siste tiden opplevd massiv oppmerksomhet etter at han i januar ble arrestert for fyllekjøring i Miami, og etter at flere bilder av ham tilsynelatende røyker hasj har dukket opp. Slettemark tror at vi snart kan få se en mildere utgave av popstjernen.

- Selv om Bieber er en arrogant, styrtrik og bortskjemt fyr betyr det ikke at talentet hans forsvinner, for han er åpenbart talentfull. Nå er det slik at «everybody loves a comeback» - Det han trenger er å si noe ektefølt, ikke bare sitte hos Ellen om noen uker - slik han kommer til å gjøre - og smile og unnskylde at han miste grepet, men nå har han funnet Gud igjen.

VG har vært i kontakt med Universal, som er Biebers plateselskap i Norge, angående de nye videoklippene av popstjernen.

- Vi har ingen kommentar til dette, sier Gjermund Moastuen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder