MAFIABOSS: James Gandolfini er mest kjent fra rollen som Tony Sopranos i den anerkjente TV-serien «Sopranos». Han ble bare 51 år gammel. Foto: BARRY WETCHER/AP

Gandolfini begraves torsdag

Sopranos-stjernen James Gandolfini (51) skal begraves på Manhattan. Søndag kveld forlot kisten med skuespilleren Roma.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

51-åringen døde 19. juni da han var i Italia i forbindelse med Taormina Film Festival på Sicilia. Skuespilleren ble rammet av hjertesvikt, og ble erklært død i ambulansen på vei til sykehuset.

Mandag annonserte TV-selskapet HBO at Sopranos-stjernens begravelse vil holdes på Manhattan denne uka.

- Vi kan bekrefte, på vegne av Gandolfinis familie, at begravelsen for James Gandolfini vil bli avholdt torsdag.

Videre sier HBO at begravelsen vil bli holdt klokken 10.00 amerikansk tid i Cathedral Church of Saint John the Divine på Manhattan, skriver Digital Spy.

Takker Clinton-familien

Ifølge det italienske nyhetsbyåret ANSA forlot kisten med James Gandolfini Roma søndag kveld. Mandag formiddag skriver People.com at kisten har ankommet Newark-flyplassen i New Jersey.

Søndag morgen gikk Gandolfini-familiens talsmann, Michael Kobold, ut og takket tidligere president Clinton og tidligere utenriksminister Hillary Clinton for deres hjelp i å påskynde
de nødvendige formalitetene for å tilbakeføre James Gandolfinis levninger til USA, skriver Variety.

- Vi er fullt klar over at denne prosessen vanligvis tar syv dager, og vi er svært takknemlig for deres effektivitet i håndteringen av denne saken, sa Kobald.

Fans viser sin støtte

Etter nyheten om Sopranos-stjernens død ble kjent, skjøt salget av de komplette sesongene av HBOs «The Sopranos» i været på Amazon.com og Apples iTunes.

Den ikoniske HBO-serien inntok topplaseringen på Amazons liste over bestselgende drama på DVD og den første sesongen av serien havnet på 4.plass på iTunes, skrev Variety dagen etter dødsfallet, og interessen har til og med økt. Så sent som i helgen toppet serien iTunes' liste.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder