ALVORLIG: Scenetaket kollapset under Radioheads besøk i Canada. Ulykken skjedde kun én time før innslipp. Montasjen viser også vokalist Thom Yorke under en festival i Manchester i begynnelsen av juni. Alle foto: AP

Radiohead utsetter konserter

(VG Nett) Flytter show etter tragisk sceneulykke. Bandets egen trommetekniker mistet livet.

  • Tommy H. Brakstad

- Vi prøver å håndtere sorgen og sjokket etter den tragiske ulykken. Det er også en rekke pratiske hensyn som må tas, skriver bandet i en melding på sine nettsider.

Taket over scenen kollapset bare timer før bandet skulle på scenen i Toronto. Bandets egen trommetekniker mistet livet, tre andre ble skadet.

I alt blir syv konserter utsatt. Den første var planlagt i Italia kommende lørdag.

Mye av bandets utstyr ble også skadet under ulykken. Det unike lysshowet vil ta uker å ertsatte. Deler av lydustyret ble også skadet. Mye av det flere ti-år gammelt, og svært vanskelig å erstatte, melder bandet.

Flere konserter i Tyskland og Sveits er også utsatt.

- Vi er alle knust over tapet av Scott Johnson, vår venn og kollega. Han var en herlig mann, alltid positiv, støttende og morsom, et svært dyktig og verdsatt medlem av vårt store mannskap. Vi kommer til å savne ham. Våre tanker og hjerter er med familien og alle hans nære, skriver Phil Selway, trommeslager i bandet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder