Bieber måtte evakueres fra pressekonferansen

(VG Nett) Den planlagte pressekonferansen er kansellert på grunn av sikkerhetshensyn.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det var av sikkerhetsmessige årsaker. Vi måtte evakuere han fra pressekonferansen og bygget fordi det var en risiko for at noen skulle bli skadet, sier promosjef David Pedersen i Universal.

- Hva fryktet dere?

- At folk skulle bli utsatt for ting man ikke vil folk skal bli utsatt for. Det er unge fans, unge jenter, man må bruke hodet rett og slett.

VG Nett får beskjed om at det er Biebers team som har tatt avgjørelsen selv.

Onsdag skulle Justin Bieber holde pressekonferanse framfor et stort norsk pressekorps, men på grunn av for stort press ble den avlyst. Pressen fikk beskjeden samtidig som pressekonferansen opprinnelig skulle startet.

- Ønsket å holde det meste hemmelig

For mange mennesker på området rundt pressekonferansen på det nåværende tidspunktet skal være grunnen til at konferansen ble avlyst.

På spørsmål fra VG Nett om Biebers norgesbesøk har vært for dårlig planlagt, svarer Universal benektende.

- Det er det absolutt ikke. Vi har hele tiden ønsket å holde det meste hemmelig. Det har vi gjort. Men det er eksepsjonelt mange fans, og de har vært veldig PÅ, sier David Pedersen i plateselskapet.

Ifølge VG Netts journalist på stedet hersker det kaotiske tilstander rundt lokalet der Bieber skulle møte pressen.

Bieber tvitret selv

Få minutter etter pressekonferansen skulle ha startet tvitret popidolet selv informasjon til fansen.

- .... her er detaljene.. Klokken 2120 i kveld skal jeg holde en gratis konsert for dere ved Operaen her i Oslo.

Videre forteller han at han vil spille seks sanger - fire nye og to gamle.

Han skriver også at han er bekymret for sikkerheten.

- NORGE - vær så snill og hør på politiet. Jeg vil ikke at noen skal bli skadet. Jeg ønsker at alt skal gå etter planen, men deres sikkerhet må komme først, skrev Bieber på Twitterprofilen sin.

Han tok seg også tid til å skryte av Norge:

- Og i kveld skal vi ha det gøy. Elsker dere, og leder meg til å se dere alle. NORGE - TAKK FOR AT JEG FÅR KOMME PÅ BESØK.

Saken fortsetter under bildet..

STORT OPPMØTE: FLere av Biebers fans hadde møtt opp utenfor lokalet hvor pressekonferansen holdt sted. Foto: MATHIAS JØRGENSEN/ VG

Kaotiske tilstander

Tusenvis av fans har samlet seg i Oslo onsdag i håp om et lite glimt av popstjernen. Kaoset startet lenge før Bieber landet på norsk jord i 17-tiden tirsdag.

Det ble igjen fullstendig kaos da tusenvis med Justin Bieber-fans hadde møtt opp for å se pophelten onsdag. I 14-tiden måtte sikkerhetsvakter bruke ropert for å be folkemengden trekke seg tilbake.

Flere jenter ropte desperat på vakter og vann.

- Folk bærer preg av at de er slitne, og jentene sier de ikke får puste. De fleste har ikke vann, og nå kastes vesker framover, trolig fordi det er for trangt. Flere gråter. Nå er det ikke gledestårer, rapporterer VG Netts reporter på stedet.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, forteller at politiet har veldig lite informasjon å gå etter når det kommer til Bieber-hysteriet.

- Vi forsøker å håndtere situasjonen så godt vi kan ut i fra det vi vet og det vi ikke vet. Det vi forholder oss til er folkemengdene av jenter og gutter som forflytter seg rundt i Oslo. Vår jobb er å passe på at alt går fint for seg.

Saken fortsetter under bildet..

HORDER: Bieber-fans på operataket i Oslo. Foto: MATTIS SANDBLAD


Ifølge Jøkling oppstår det fort rykter blant fansen slik at de forflytter seg kjapt, og dermed gjør jobben til politiet vanskeligere.

I et intervju med VG Nett fortalte popidolet at han er bekymret for sikkerheten til fansen.

- I kveld er det en gratis konsert så det kommer helt sikkert til å komme veldig mange og engasjerte fans. Noen av dem har har til og med hoppet framfor bilen, og det må de virkelig ikke gjøre. Vi prøver å gjøre dette så sikkert som mulig, forteller han.

Klart for konsert

Konserttidspunktet for Justin Bieber-konserten skal være forandret. De første opplysningene VG Nett fikk, var at konserten skulle arrangeres på ettermiddagen, men det nye tidspunktet er i 21-tiden.

- Det vi tror nå, er at det skal bli avholdt en konsert på flytebrygge utenfor Operaen rundt kl. 21 onsdag kveld, sier operasjonslederen til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder