RØD LØPER: John Singleton på Oscar-utdelingen i februar. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA

Regissør John Singleton er død

Den Oscar-nominerte regissøren havnet i koma etter slaget han fikk for omtrent to uker siden.

Nå er han død, 51 år gammel. Det melder nyhetsbyrået AP og viser til en uttalelse fra familien.

Flere internasjonale medier meldte regissørens dødsfall tidligere mandag. Da gikk imidlertid Singletons PR-rådgiver ut og avkreftet dødsfallet, fordi han fremdeles skal ha blitt holdt kunstig i live. Familien forteller i sin uttalelse at han ikke lenger holdes kunstig i live, og at han var omringet av familie og venner da han døde.

Amerikaneren debuterte som regissør og manusforfatter med «Boyz ’n the Hood» i 1991 og ble Oscar-nominert for begge rollene. Han ble med det den første svarte filmskaper i regikategorien, og den yngste noensinne til å bli nominert der.

Han har også regissert filmer som «Higher Learning: Lære for livet» (1995), «Shaft» (2000) og «2 Fast 2 Furious» (2003). De siste årene har han vært involvert i TV-serien «Snowfall» som serieskaper, manusforfatter, regissør og produsent.

les også

John Singleton i koma etter slag

Singletons familie har tidligere bekreftet at han fikk et slag 17. april og ble innlagt på sykehus.

Ifølge CNN søkte regissørens mor Sheila Ward om personlig og økonomisk vergemål, det de kaller «conservatorship» i USA, over sønnen, da han lå i koma. I rettsdokumentene begrunnes søknaden med at Singleton er innlagt på sykehus, i koma, og hverken er i stand til å ta seg av sine personlige behov eller styre sin egen økonomi.

I dokumentene oppgis det at han var involvert i flere prosjekter og i ferd med å signere en lukrativ avtale da han ble rammet av slag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder