TAR OPPGJØR: I forbindelse med sin egen 70 års benytter kong Carl Gustaf anledningen til å ta et oppgjør med medienes behandling av den svenske kongefamilien. Her ankommer han og dronning Silvia festforestilling i Universitetets Aula i anledning det norske kongeparets 25-årsjubileum. Foto: Frode Hansen VG

Svenskekongen: – Sint på pressen

– Man blir både sint, forbannet og trist, sier Sveriges kong Carl Gustaf om behandlingen han og familien noen ganger får i mediene.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fire år gammel

I SVTs kommende program «Kungen 70 år: Ensamt Majestät» benytter svenskekongen anledningen til å ta et oppgjør med og han sier blant annet at han ser tendenser til at mediene gjør narr av ham.

– Om man hele t iden blir latterliggjort i mediene, så er det veldig tungt å jobbe, sier han.

Kong Carl Gustaf fyller 70 år 30. april og i den anledning og i forbindelse med at han og dronning Silvia 19. juni har vært gift i 40 år, har han gitt flere intervjuer, hvor han også kritiserer resten av den svenske kongefamilien får.

Husker du? - Kongen nakenbadet med strippere

– Man blir både sint, forbannet og trist. Jeg kan bli det like mye på vegne av familiemedlemmer, sier Carl Gustaf til SVT.

I et intervju med Aftonbladet fortalte kongen også at han ble rørt da han leste et intervju med datteren, prinsesse Madeleine om hennes tunge stunder i barndommen. Han er heller ikke helt som andre bestefedre. Det har han rett og slett ikke tid til.

Les også: Dette er Kungens skandaleliste

– Skal jeg være helt ærlig, så er det ikke så ofte vi er barnevakt for våre barnebarn. Vi er jo ganske opptatt. Men jeg leste nylig et intervju med prinsesse Madeleine hvor hun fortalte om hvor mye hun som barn savnet sine foreldre. For vi var mye borte og det var tungt hver gang vi skulle bort, både for oss og for henne. Det satte hun ord på i dette intervjuet og det må jeg si gjorde meg rørt, sier kong Carl Gustaf til Aftonbladet.

Les også

Mer om

 1. Kongehuset
 2. Medier
 3. Sverige

Flere artikler

 1. Svenskekongen: – Ble rørt av Madde-intervju om barndommen

 2. 40 år på tronen: Dronning Silvia om prinsesse Madeleine: – Jeg skulle ønske at pressen var mer fair mot henne

 3. Prinsessen kjemper mot kreft-sykdommen

 4. Pluss content

  Slik gikk det med eksene til de svenske kongebarna

 5. Kong Carl Gustaf kjøpte luksusglis – får pepper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder