BRØT LOVEN: Amber Heard risikerer fengselsstraff for å ta tatt med seg sine to hunder til Australia uten å søke om tillatelse. Her sammen med ektemannen Johnny Depp på Tokyo International Airport, i januar. Foto:Yoshikazu Tsuno,Afp

Johnny Depps kone tiltalt i hundesmuglingsaken

Johnny Depp (52) og hans skuespillerkone Amber Heard (29) fikk internasjonal oppmerksomhet etter å ha smuglet sine to hunder inn i Australia. Nå er Heard tiltalt for forholdet.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

Amber Heard ble denne uken tiltalt for å ulovlig medbringe dyr til Australia, samt for å ha forfalsket dokumenter, melder den australske riksadvokaten torsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Skulle skuespilleren og modellen bli dømt i saken risikerer hun en maksimumsstraff på 10 års fengsel og en bot på 102.000 australske dollar, noe som tilsvarer drøye 620.000 norske kroner.

Den amerikanske skjønnheten kan bli nødt til å møte personlig i retten i september, skriver nyhetsbyrået.

Smuglet inn hundene

Det var i mai at Hollywood-stjernene havnet i bråk i Australia, etter å ha tatt med seg Yorkshire-terrierne Pistol og Boo til landet i sitt privatfly.

Anledningen for parets Australia-besøk var at Johnny Depp skulle på innspilling til den kommende «Pirates of the Caribbean»-filmen «Dead Men Tell No Tales», som regisseres av norske Espen Sandberg og Joachim Rønning.

Depp og Heard mottok internasjonal oppmerksomhet da det ble kjent at de hadde forsøkt å smugle hundene sine inn i landet, noe som strider mot landets strenge regler for innføring av mat og dyr, som er ment for å beskytte den lokale floraen og faunaen.

Landbruksministeren Barnaby Joyce truet dermed med å avlive Depps hunder om ikke han deporterte dem i løpet av femti timer, og var klar i sin tale om at filmstjerner ikke skulle behandles annerledes enn «vanlige mennesker».

– Hvis vi begynner å la filmstjerner, uansett om de er kåret til verdens mest sexy mann to ganger, bryte loven, må vi vel la alle bryte loven, uttalte han.

Vil unngå Australia

I et intervju med australske Channel 7 Network i juni gikk Heard hardt ut mot Joyce, og kritiserer hvordan han håndterte saken.

– Jeg har en følelse av at vi kommer til å unngå Australia fra nå av, i alle fall så mye som mulig. Og det for å unngå visse politikere der. Jeg antar at alle forsøker å få sine 15 minutter i rampelyset, og det inkluderer offentlige ansatte, sier hun, og tilføyer at de to hundene har det bare bra.

Også piloten på privatflyet risikerer inntil to års fengsel for brudd på landets karantenelover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder