BEGRAVDE STRIDSØKSEN: Natt til søndag fikk Vanessa Williams en beklagelse fra Miss America-organisasjonen etter det som skjedde for 31 år siden. Her er hun sammen med Sam Haskell III. Foto: Michael Loccisano , Afp

Miss America-ledelsen beklaget til tidligere miss

For 30 år siden måtte Vanessa Williams (52) gi fra seg tittelen «Miss America» etter at nakenbilder av henne dukket opp. I natt beklaget missekonkurransen overfor TV-stjernen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Du har levd livet ditt med eleganse og verdighet, og det var spesielt tydelig etter at du i 1984 frasa deg tittelen Miss America. Selv om ingen av oss i organisasjonen var ansatt da dette skjedde, vil jeg på vegne av dagens organisasjon beklage til deg og moren din, Helen Williams. Jeg vil beklage for de tingene som ble sagt eller gjort slik at du følte deg som mindre Miss America enn du er – og den Miss America du alltid kommer til å være, fortalte missesjefen Sam Haskvell til 52-åringen, ifølge Variety.

MISS: Vanessa Williams representerte New York da hun 17. september 1983 vant Miss America. Foto: Jack Kanthal , Ap

Beklagelsen kom natt til søndag, norsk tid, under årets missekonkurranse.

Skuespilleren og sangeren, som er kjent fra en rekke filmer, TV-serier og Broadway-oppsetninger, skapte historie da hun for 31 år siden vant Miss America. Williams var nemlig den første afroamerikanske kvinnen som sikret seg den gjeve tronen.

Les også: Dette har aldri skjedd før i Miss America

Nakenbilder dukket opp

Men ti måneder etter at hun stakk av med seieren, fikk lykken en bråstopp.

To år gamle nakenbilder dukket opp på trykk i bladet Penthouse, og misseapparatet forlangte at Williams måtte gi fra seg kronen. Skandalen var komplett.

I dagene før søndagens Miss America-kåring var det spekulert i om Williams ville beklage hendelsen fra 1984 – noe Williams management gjorde klart at hun ikke hadde planer om, og under nattens show var det kun Williams som fikk en beklagelse.

– Veldig hyggelig

Ifølge Variety var 52-åringen tydelig rørt etter at missesjefen hadde beklaget.

– Dette var uventet, men veldig hyggelig, sa skuespilleren fra scenen og fortsatte med å takke Haskell på vegne av familien før hun avsluttet med:

– Jeg er så glad over å være tilbake.

Gikk «undercover»: Miss fanget seksualforbrytere

Søndagens direktesendte Miss America var den 92. i sitt slag. Konkurransen har i likhet med kåringer som Miss World, Miss USA og Miss Universe jevnlig vært rystet av turbulens opp igjennom – gjerne knyttet til nakenbilder og sexskandaler.

Vinneren av Miss America 2016 er Miss Georgia, Betty Cantrell.

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder