BRYLLUP: Paret giftet seg i 2000, og bryllupet var et eneste stort hemmelighetskremmeri. Her møter de pressen for første gang siden bryllupet. Foto: AP

Madonna-presten til VG: - Veldig trist

LONDON (VG) For snart åtte år siden viet Susan Brown et vilt forelsket par. Nå sørger hun over at Madonna og Guy Ritchie skal skilles. - Jeg føler med dem, sier presten til VG.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Lille Dornoch i Skottland glemmer aldri kaoset da kjendisparet Madonna og Ritchie lovet hverandre evig troskap vinteren 2000. Og for presten som utførte selve vielsen, Susan Brown, er de gode minnene fra festdagen høyst levende. Derfor synes hun det er så uendelig leit at paret ikke klarte å få ekteskapet til å fungere i lengden.

Les også:- Denne sangen er til de følelsesmessig tilbakestående.

- Det var veldig trist å høre. Jeg er overbevist om at de brukte lang til på å komme til denne avgjørelsen, av hensyn til barna, sier Brown til VG.

- Vilt forelsket

Hun forteller at det, til tross for det enorme mediesirkuset, var lite som skilte Madonna (50) og Guy Ritchie (40) fra andre ektepar den gangen de inngikk ekteskapsløftene.

- Det var en veldig fin dag. De var vilt forelsket, det husker jeg godt. Madonna og Ritchie har nok levd under et voldsomt press siden oppmerksomheten rundt dem er så stor hele tiden, sier presten, og legger til at det kan ikke være så enkelt å få et forhold til å fungere når mediene følger med konstant.

Les også:- Kom ikke som noen overraskelse.

Hun er nå mest bekymret over at barna ikke må bli skadelidende av alt fokuset rundt bruddet.

Stygg skilsmisse?

- Ingen går inn i et ekteskap med tanke på å skille seg, og for dem må det ha vært en ekstra tung avgjørelse, sier Susan Brown, som er jevngammel med Madonna.

Nå er det tegn på at det kan bli en stygg skilsmisse mellom de to kjendisene. Da Madonna gikk på scenen i Boston kort tid etter offentliggjøringen av samlivsbruddet, var det liten tvil om hvem hun refererte til fra scenen da hun introduserte sangen «Miles Away».

Les også:Bekreftet skilsmisse - gikk rett på scenen.

- Denne sangen er til de følelsesmessige tilbakestående. Kanskje kjenner dere noen som faller inn i den kategorien. Gudene skal vite at jeg gjør det, sa Madonna.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Madonna på scenen under konserten i Boston i går. Foto: AFP

Spekulasjoner

Allerede kort tid etter at ekteparet bekreftet at de går fra hverandre, er spekulasjonene i full gang i internasjonale medier om årsaken til bruddet.

Både i Storbritannia og i USA skrives det nå at Madonnas nære vennskap med baseballstjernen Alex Rodriguez, som kalles A-Rod, skal være en av grunnene til at forholdet sprakk. Den kjente kjendisbloggeren Perez Hilton skriver at Madonna og A-Rod planlegger å dra til Malawi sammen, og ifølge The Sun oppsøkte de to et kabbalasenter i New York i starten av oktober.

- Guy ble rasende da han hørte at de hadde vært på en kabbalaseremoni, sier en kilde nær Ritchie til The Sun. Kabbala er en av hovedterningene innenfor jødisk mystikk.

Irriterte

Nettopp Madonnas fascinasjon for kabbala skal ha irritert den britiske filmskaperen kraftig, og han skal ha fortalt henne at den religionen er «merkelig», ifølge engelsk presse. Et av Ritchies andre ankepunkter mot popdronningen skal ha vært at hun er dominerende og opptatt av å alltid ha kontroll.

Les også:Kan få tidenes skilsmisse-oppgjør.

Madonna skal på sin side ha reagert på at ektemannen var lite villig til å dra til New York, og på at hun opplevde han som lite støttende i forbindelse med den vanskelige adopsjonsprosessen i Malawi.

Ifølge Daily Mail har bruddet vært et faktum i en god stund før det ble offentlig kjent. Blant annet skal Madonna ha flyttet deler av kunstsamlingen deres fra London til New York.

Harde forhandlinger

Det har vært spådd harde forhandlinger om selve skilsmisseoppgjøret. Madonna skal være god for nær tre milliarder kroner, mens Ritchie, tross betydelige verdier, ikke er i nærheten av eksens formuesnivå. Juseksperter har uttalt at Guy Ritchie kan ha krav på så mye som 750 millioner kroner.

Men skal man tro dagens utgave av Daily Mirror, er Ritchie ikke interessert i Madonnas millioner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder