"Vi har snakket om hennes møter med engler"

Prinsesse Märtha og hennes amerikanske læremester har flere ganger snakket om prinsessens møte med engler.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Av KIM DANIEL LINDEGARD og IRENE MJØSENG

HENRYKT: Mariona Rosen (93) skal til Norge allerede i september for å delta på et kurs i rosenterapi. - Jeg gleder meg allerede, sier 93-åringen. Foto: Terje Visnes

Nå er 93 år gamle Marion Rosen svært glad på Märthas vegne:

- Oh my God! Så fantastisk at Märtha endelig får brukt talentet sitt. Så spennende! Dette er virkelig gode nyheter. Märtha er en flott kvinne med et stort hjerte. Jeg synes det er fantastisk at hun ønsker å hjelpe andre ved å starte en åndelig skole, forteller Marion.

Da VG ringte 93 år gamle Marion Rosen i hennes hjemby Berkeley i California i går ettermiddag, gjentok Märthas nære venninne og læremester flere ganger hvor glad hun er på prinsessens vegne.

- Gratulerer så mye Märtha! Det er flott at Norges prinsesse kan bruke sin posisjon på best mulig måte: Nemlig ved å hjelpe sine medmennesker. Märtha er nok et forbilde for mange, sier Marion til VG.

Gjest i bryllupet

Den tysk-amerikanske kvinnen, som er grunnleggeren av Rosenmetoden, ble kjent med prinsessen da hun møtte Märtha for første gang på et seminar for rosenterapeuter i Stockholm i 1999.

STØTTES: Prinsesse Märtha Louise får støtte fra popstjernen Sinéad O'Connor, som også tror på engler. Foto: Line Møller

Siden 1999 har de truffet hverandre ved en rekke anledninger. Prinsessen deltok på et kurs i Berkeley i California hvor Rosen bor, og senere dro Märtha på privat besøk til sin etter hvert nære venninne.

Marion Rosen er full av lovord om prinsessen.

- Sist jeg møtte Märtha var på et seminar i Norge i juni denne sommeren. Hun var som alltid veldig hyggelig og imøtekommende, forteller Marion.

93-åringen var også selvskreven gjest i Märtha og Ari Behns bryllup i 2002, der hun også hilste på kongeparet. I bagasjen hadde Marion med seg et sertifikat som viste at Märtha var godkjent rosenterapeut.

Hadde det ikke vært for Marion Rosen kan det være at prinsessebryllupet ikke hadde funnet sted. Det var nemlig 93-åringen som i realiteten brakte Märtha og Ari Behn sammen.

- Ja, du kan si at jeg er en forbindelseslinje mellom Märtha og Ari, og det synes jeg er veldig hyggelig, forteller Marion.

- Jeg er henrykt

Selv om Marion ikke hadde hørt om Märthas åndelige skole Astarte Education før VG kontaktet henne, er hun langt fra overrasket over prinsessens planer.

- Jeg er henrykt, rett og slett henrykt. De fleste mennesker tør ikke å snakke om slike temaer. Det er tabu i mange kretser. Derfor synes jeg det er flott at Märtha er så modig, hun er ikke redd i det hele tatt, roser 93-åringen.

- Prinsessen skriver på nettsiden til skolen hun skal starte at hun har hatt kontakt med engler. Tror du på slike evner?

- Jeg har aldri sett engler, så det kan jeg ikke svare på.

- Kjenner du til at Märtha har kommunisert med engler?

- Ja, Märtha har sett engler. Vi har snakket om hennes møter med engler ved flere anledninger. Jeg har også snakket med andre mennesker som har vært i kontakt med engler. For prinsesse Märtha er dette et veldig viktig emne, forteller Marion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder