FIKK SOLGT: Markus Foss og Tone Damli skilte ut en tomt på drøyt 800 kvadratmeter. Nå er den solgt for 7,2 millioner kroner. Foto: Trond Solberg, VG

Tone Damli og Markus Foss solgte tomt 800.000 under prisantydning

Kjendisparet rev «Villa Solum» og skilte ut en tomt. I mai la de ut tomten med en prisantydning på nesten 8 millioner, og nå er den endelig solgt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Artist og «Love Island»-programleder Tone Damli (30) og kjæresten Markus Foss (35) har vært involvert i harde diskusjoner etter at de i fjor valgte å rive sin 100 år gamle «Villa Solum» i Homans vei på Blommenholm i Bærum, som de kjøpte sommeren 2015 for den nette sum av 9.425.000 kroner.

Rivingen ble frarådet på det sterkeste av kulturvernansvarlige i Bærum kommune, og paret skal heller ikke ha søkt om tillatelse til å rive bygget, noe som ble påpekt i forhåndsvarslet.

«Det er åpenbart at de kjente til at det var ulovlig å rive bygningen», skrev saksbehandleren i etterkant.

les også

Analytiker: Trolig ikke ny sesong av «Love Island»

I mai la paret ut en del av egen tomt for salg. Prisantydning var 7.950.000 kroner, skrev Budstikka den gang. Nå er den utskilte tomten solgt, men for et betydelig mindre beløp enn hva Tone og Markus i utgangspunktet krevde. Ifølge grunnboka er tomten solgt for 7,2 millioner kroner, og oppført som kjøper står selskapet Nøkkel-ferdig AS.

Tone Damli har vært opptatt med finaleinnspilling av «Love Island» på TV3, og er dermed ikke tilgjengelig for kommentar. Det har heller ikke lyktes VG å komme i kontakt med Markus Foss. Men megler Edvard Chapsang i EIE Eiendomsmegling bekrefter opplysningene VG sitter på.

– Ja, jeg kan bekrefte beløpet, og at det er en utbygger som har kjøpt med det formål å bygge på tomten og selge videre, sier han til VG.

KAN SMILE: Tone Damli leder torsdag finalen av «Love Island» på TV3. Den gjør hun kort tid etter at hun og kjæresten Markus har gjennomført et millionsalg på hjemmebane. Foto: Maren Wilberg Rostad

Den utskilte tomten måler 800 kvadratmeter. Planen er at kjendisparet skal bygge sin nye bolig på arealet de fortsatt eier.

Etter rivingen av villaen ville Bærum kommune gi paret 200.000 kroner i gebyr for selve rivingen. I tillegg ville de kreve ytterligere 200.000 kroner fordi avfallet etter rivingen kan ha vært til skade for miljøet, har Budstikka tidligere skrevet.

Etter salget av naboeiendommen vil Tone og Markus dermed få dekket inn mye av den opprinnelige kjøpesummen på drøye 9,5 millioner for «Villa Solum».

Boten Tone og Markus fikk for ulovlig rivning, ble av Bærum kommune sendt til inkasso. Tidligere er det kjent at parets byggherre Kopperud Bygg Invest krever at kommunen øyeblikkelig sletter inkassogjelden pålydende 200.000 kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder