Dårlig stemning: Tom Cruise og John Travolta er begge medlemmer av Scientologikirken. Det skal ha ført til uvennskap mellom de to filmstjernene. Foto: Reuters

Tom Cruise og John Travolta i full krangel

Scientologi- stjernene skal være bitre rivaler. – De avskyr hverandre, røper en sikkerhetsvakt ved kirken til «The Daily Mail»

Artikkelen er over ett år gammel

På filmlerretet og røde løpere virker Tom Cruise (55) og John Travolta (64) som gode kamerater, men privat skal det være alt annet enn harmoni som preger forholdet mellom de to superstjernene.

les også

Nicole Kidman og Keith Urban trosset skilsmisseryktene

Hollywood- kjempene har lenge vært frontfigurer for den omstridte Scientologikirken, og det skal være behandlingen de får i kirkesamfunnet som er årsaken til striden.

Misunnelse

Ifølge den engelske avisen Daily Mail skal forholdet ha surnet kraftig etter at Tom Cruise ble belønnet med prisen «Freedom Medal of Valor» for sin hengivenhet til Scientologien. Dette skal ha provosert Travolta kraftig.

– Det er ingen hemmelighet at de avskyr hverandre. Travolta var ikke invitert til Cruises bryllup med Katie Holmes, og det sier alt. Travolta ser ikke på Cruise som sin overmann på noen måte, så da Cruise fikk medaljen fra ble han rasende, sier Brendan Tighe (37), tidligere sikkerhetsvakt i Scientologikirken, til Daily Mail.

les også

Katie Holmes og Jamie Foxx viser seg sammen

Ifølge Tighe handler det hele om misunnelse.

– Miscavige (leder for Scientologikirken), har tidligere sagt til Travolta at han var den mest hengivne scientologen og at han er den som har introdusert flest nye medlemmer til kirken. Når Cruise fikk prisen følte Travolta det som en enorm urettferdighet, og ble rett og slett misunnelig, sier Tighe.

Hissig Travolta

Brendan Tighe har selv vært scientolog i 30 år og jobbet som sikkerhetsvakt ved kirkens hovedkontor i Clearwater, Florida. Daily Mail skriver at dette har gitt Tighe et unikt innblikk i kjendiskulturen i kirken, og bråket mellom Travolta og Cruise.

Ifølge Tighe kjemper de om å være trossamfunnets offisielle «nummer to», posisjonen under lederen David Miscavige. Han hevder at Travolta tidligere var favoritten til lederen, men at det i dag er Cruise som har inntatt denne posisjonen. Det skal ha forarget Travolta.

Særbehandling

– Travolta får ingenting gratis, ingen gir han absurde gaver som et fly, skreddersydde sykler eller ekstravagante tjenester, sier Tighe til Daily Mail.

les også

Lisa Marie Presley i heftig krangel med eksmann: Priscilla har barna

Fra 2002 til 2009 jobbet Tighe med sikkerheten rundt Tom Cruise de gangene han bodde på «The Sandcastle», et hotell som eies av kirken.

– I løpet av alle de årene sa han hei til meg kanskje tre ganger, selv om jeg var på hotellet med ham hver dag. Han holdt seg for seg selv.

Han hevder også at han fikk beskjed om å bleke tennene når han jobbet med Cruise, fordi han måtte ha « et fint smil for Tom Cruise».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder