DANS MED AUNE: Allerede på lanseringen tok Dorthe Skappel og Aune Sand tak i hverandre og svingte seg. Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

«Skal vi danse»-klare Dorthe Skappel: –Jeg blir «kvapsete» på midten når jeg ikke trener

TV-dronningen sa nei i fjor, men i år passet det endelig. Nå håper hun alt ender i en bitteliten magetopp ved juletider.

 • Bjørn Ekker
 • Tore Kristiansen (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

les også

Dette er årets «Skal vi danse»-deltagere

I høst er det klart for nok en runde av TV 2-programmet «Skal vi danse». Tirsdag presenterte TV 2 hvilke 12 kjendiser som skal danse seg gjennom høstmånedene, og der fikk pressen servert et ganske ungt cast - med enkelte overraskelser. Den kanskje aller største overraskelsen for de fleste er at TV 2-veteran og «God kveld Norge»-dronning Dorthe Skappel (55) skal delta.

– Jeg er ganske flink til å holde tett, så det er veldig få som har visst om at jeg skal være med. Jeg er så klart spent, jeg har ikke danset siden ungdomsskolen - og vet jo ikke om jeg har lyst engang! Folk kjenner meg nok ikke som en treningsnarkoman akkurat, men jeg har nok mer konkurranseinstinkt enn man skulle tro, sier Dorthe Skappel til VG.

DORTHE SKAPPEL: «God kveld Norge»-programlederen advarer om et stort konkurranseinnstinkt. Foto: TV 2

les også

Stian Blipp og Katarina Flatland: Her viser TV 2-profilene fram gifteringene

Den 55 år gamle TV-dronningen er mer kjent for sin rolle som programleder for «God kveld Norge» enn for sin treningskarriere.

– Jeg er verdens dårligste på å trene, for jeg synes det er så drepende kjedelig. Jeg er nødt til å ha et slags mål, noe å trene mot. Da blir det gøy. Da går jeg «all in», som betyr at hvis jeg først begynner med trening som det her - blir det helt altoppslukende og nesten manisk. De rundt meg vil nok påstå at jeg blir manisk.

les også

Jan Thomas: Har hemmelig kjæreste

Pluss content

– Vil man se en allerede slank Dorthe enda slankere i løpet av høsten, tror du?

– Jeg håper da det! Neida, men når man er så høy som meg - så synes det veldig godt når man blir større. Det blir mye menneske på en måte. Sånn sett synes jeg det er deilig å være litt slank. Men når jeg ikke trener så mye blir jeg litt kvapsete på midten. Jeg løper liksom ikke rundt med magetopp. Haha, hvis jeg går ned fem, seks kilo i løpet av høsten, da skal du ikke se bort ifra ei litta magetopp til jul, gitt!

les også

Programleder Gaute Grøtta Grav: – Vi forelsket oss i dette

Dorthe, som i en årrekke også ledet TV 2-programmet «Gullruten», takket nei til «Skal vi danse» i fjor høst. Nå passet det bedre. Men hun erkjenner at det er flere grunner til at hun takket ja til å delta i år.

- Det hadde nok mest å gjøre med at en massiv gjeng i TV 2 gjerne ville at jeg skulle være med. Det var mye smiger. Når de høye herrer vil at jeg skal delta, da biter jeg på vet du. Men en av grunnene var at jeg ville gjøre noe annet og at jeg etter hvert har følt på at jeg trenger ekstra utfordringer. Og da er det fint å kunne gjøre «Skal vi danse», forteller hun.

En helt ny treningshverdag og mange timer dansetrening hver dag er imidlertid ikke den eneste utfordringen Dorthe Skappel vil møte i høst. For i år, som tidligere, vil hun lede «God kveld Norge», som kommer på skjermen rett etter at «Skal vi danse» er over.

les også

Gaute Grøtta Grav sa opp i «Farmen» – fikk jobben tilbake

ALLE DELTAKERNE: Bakre rad f. v: Frank Løke, Aune Sand, Jan Gunnar Solli og Morten Hegseth. Midterste rad: Dorthe Skappel, Amalie Snøløs, Marianne Krogness og Thea Næss. Fremste rad: Aleksander Sæterstøl, Martine Lunde, Einar Nilsson og Sophie Elise Isachsen. Foto: TORE KRISTIANSEN/VG

«God kveld Norge» spilles inn på fredager, men det vil likevel kreve nøye planlegging for å få alt til å gå opp.

– Hvordan løser dere det?

– Det er veldig mange typer scenarier vi har vært igjennom, og jeg tror ikke vi har landet det hundre prosent heller. Det jeg vet er at jeg har en reporter som skal steppe inn og introdusere den første saken oppe fra «Skal vi danse». Da kan det jo være at jeg blir med bare i starten, litt anpusten - og «stikke» derfra etterpå. Så får vi dekke «Skal vi danse» som vi alltid har gjort, med opp og nedturer på alle, meg selv inkludert.

les også

Lene Nystrøm i rullestol etter sykkelulykke

– Så du vil ikke være live fra «Skal vi danse» hver lørdag for å sikre deg stemmer til neste lørdag?

– Nei, jeg tror ikke det. Å omstille seg så fort, det er ikke lett. Man er full av adrenalin, og det vet jeg jo fra før - at da er man litt i sin egen tåkete verden. Å ha meg live tror jeg kommer til å gå veldig galt. Da vil det komme mye rart! For alle parter er det bedre at jeg får samlet meg litt, sier Dorthe Skappel til VG.

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Dorthe Skappel
 3. TV 2

Flere artikler

 1. TV 2-Dorthes døtre etter skrekkfallet: – «Vær så snill, mamma – ikke igjen»

 2. TV 2-Dorthe om mannen Jon: – Han er ikke den første til å flagge at han er gift med meg

 3. Sophie Elise før «Skal vi danse» premieren: – Roet nervene med selvhypnose

 4. Dorthe Skappel ute av «Skal vi danse»: - Fillern å!

 5. Blir kollega med Dorthe Skappel: – Gleder meg til å få jobbe med «dronningen» selv

Fra andre aviser

 1. – Det blir litt bambi på isen

  Fædrelandsvennen
 2. Disse ser du på tv i høst

  Fædrelandsvennen
 3. Nå får du ikke lov å trene i slike klær på Sats: – Føler meg ikke akkurat velkommen

  Fædrelandsvennen
 4. Fin VM-innsats av Auring/Aune

  Fædrelandsvennen
 5. Cecilie Jamtfall spilte på klubblag, regionslag og flere landslag samtidig. Til slutt sa kroppen stopp.

  Aftenposten
 6. Hødd valgte Nyland som ny hovedtrener: - En veldig stor ære

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder