Dag Sørås i 2017.

Dag Sørås går inn som vikar for Atle Antonsen i «Misjonen»

Komiker Dag Sørås (44) stepper inn som vikar for Atle Antonsen (53) i P4-programmet «Misjonen» kommende fredag.

Publisert:

Det bekrefter komikeren selv i en SMS til VG.

– Jeg stepper inn på fredag, ja, skriver han.

– Og muligens i en episode til før jul.

Atle Antonsen ba om å bli fritatt fra radioprogrammet «Misjonen» på P4 i forbindelse med anmeldelsen mot ham som ble kjent tirsdag.

Nå sier altså radiovert og standupkomiker Dag Sørås at han kommer til å vikariere for Antonsen i fredagens sending, og muligens i en sending til før jul.

Anmeldelsen mot Antonsen ble kjent tirsdag etter samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (24) la ut et langt innlegg på Facebook om en hendelse hun skal ha båret på i tre uker.

Hendelsen skjedde på Bar Boca i Oslo natt til 23. oktober.

Der skal Antonsen ha snakket engelsk til henne, vært aggressiv og bedt henne holde kjeft flere ganger, ifølge Ali. Etter hvert sa han «du er for mørkhudet til å være her», skrev hun i Facebook-statusen.

Atle Antonsen skrev følgende i en SMS til VG:

– Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver han.

Senere tirsdag kveld gikk Antonsen ut på Facebook selv og beklaget:

«Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv.»

Antonsen etter anmeldelse: − Unnskyld

Ali anmeldte Antonsen for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Politiet har etterforsket saken ferdig, og saken ligger til påtalevurdering.

Onsdag morgen bekrefter Oslo statsadvokatembeter til TV 2 at svaret på hvorvidt det blir tatt ut en tiltale eller ikke, kan komme om én til to uker.

Publisert: