ØKOTILHENGERE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, her på besøk i Mexico, vil drive økologisk på Skaugum. Foto: Scanpix

Roser kronprinsparets innsats

Kronprinsparet gjør en uvurderlig innsats som døråpnere for norsk næringsliv, mener olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Vi har hatt møter på høyeste nivå, og vi har fått styrket oppmerksomhet her i Mexico, sier Riis-Johansen, som mener Norge har mye å bidra med på teknologisiden innen for oljevirksomheten i Mexico.

- Her gjelder det å komme inn tidlig, legger han til.

Satses tungt

Det satses nå tungt på eksport av norske varer og tjenester til Mexico, spesielt innen olje- og gassindustrien, og med den store oppmerksomheten rundt kronprinsparets besøk håper olje- og energiministeren at det vil gi fremtidige resultater.

- Og det hjelper ikke hvor mye arbeid som legges i dette, hvis det ikke følges opp etterpå, sa kronprins Haakon i et møte med pressen før avreisen til Veracruz onsdag.

- Det er et klart mål at dette besøket skal føre til økt handel mellom Mexico og Norge. Jeg har allerede hatt muligheten til å møte representanter fra mexicansk og norsk næringsliv og fått forsikringer fra begge parter om at de er interessert i samarbeid, sier kronprinsen.

Mer olje

Torsdag får kronprinsen ved selvsyn se den omfattende oljevirksomheten i Mexicogolfen. Da skal han dra med helikopter ut til et oljeproduksjonsskip, og på veien får han se plattformene som ligger tett i tett i dette området.

Det offisielle besøket i Mexico avsluttes med en lunsj hos presidentparet i Mexico by torsdag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder