GJØR SOM HARRY: Nå gjør dronning Elizabeth som barnebarnet prins Harry og satser på sosiale medier. Dette bildet ble tatt da dronningen og prins Philip fikk se sitt nye oldebarn for første gang. Til høyre Meghans mor Doria Ragland, den nybakte mamma og lille Archie. Foto: Chris Allerton / copyright Susse / PA Wire

Ledig jobb: Dronning Elizabeth (93) satser på sosiale medier

Barnebarna Harry og William har stor suksess på sosiale medier. Nå følger dronningen i deres fotspor og lyser ut en stilling som ansvarlig for nettopp profileringen «av dronningens tilstedeværelse i offentligheten» på plattformer som Instagram og Twitter.

I stillingsannonsen blir potensielle søkere lokket med at «innholdet du skal produsere vil bli sett av millioner». Arbeidsstedet vil være Buckingham Palace – og lønnen ligger på rundt 30.000 engelske pund eller rundt 350.000 norske kroner – avhengig av hvor lang erfaring man har.

les også

Meghan gjør comeback på sosiale medier

– Det handler om å finne nye måter å opprettholde dronningens tilstedeværelse i det offentlige rom – også på verdensbasis. Dette er det som gjør det spesielt å være ansatt på det kongelige hoff, heter det videre i stillingsannonsen.

Hovedoppgaven blir å ta seg av den daglige nyhetsflyten på digitale flater og sosiale medier. Foruten 37,5 timers arbeidsuke, 33 dager ferie i løpet av ett år, byr Buckingham Palace også på gratis lunsj hver dag.

les også

Storbritannias kongehus advarer nettroll

Stillingsannonsen kommer bare noen måneder etter at dronningen publiserte sitt første innlegg på Instagram i forbindelse med et besøk på Londons Science Museum.

Uansett bør kanskje den nye sjefen for dronningens satsing på sosiale medier sjekke ut det arbeidet som barnebarnet prins harry og hans hertuginne Meghan har gjort med sin instagramkonto. En konto som bare i løpet av fem timer og 45 minutter fikk en million følgere, skriver Svensk damtidning som også omtaler denne saken.

les også

Nå er Kate og William på Twitter!

Idag har hertugparet av Sussex 8,3 millioner følgere. Naturlig nok godt hjulpet av fødselen til sønnen, Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Arveprins – og storebror, prins William og hans hertuginne Kate har for øvrig 8,9 millioner følgere på sin instagramkonto.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder