Slik blir 17. mai på VG

RAMPELYS

Vi feirer dagen fra tidlig morgen til sent på kveld med blant annet TV-sending fra folkefesten.

Publisert: Oppdatert: 17.05.18 05:53

– Vi skal vise frem festkledde folk, glade barn, norske flagg og jubelstemning fra hele landet. For å få det til, ønsker vi at VG-lesere både i Norge og ute i verden feirer sammen med oss, og sender sine beste bilder og videoer fra feiringen, sier VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

VGs reportere dekker feiringen hele dagen. VGTV har også lagt planer for en solid dekning.

VGTV har sending fra 08.15 om morgenen, og ingen trenger å være redd for å ikke få med seg barnetogene fra Oslo sentrum.

– Vi skal dekke barnetoget og ha to team ute i Oslo. Og vi skal gjøre det vi kan for å speile folkefesten landet rundt, sier Rolf Sønstelie, redaksjonssjef i VGTV.

VGTV-sendingen blir også et dugnadsprosjekt, med VGTV-reportere ute i felten, og folket som feirer.

Slik kan du vise oss feiringen din:

Sønstelie oppfordrer seerne til å sende inn snaps, videosnutter og bilder som vi kan brukes i sendingen.

– Jo mer innhold fra brukerne, jo bedre sending. I tillegg kommer VGTV-medarbeidere til å lage enkle videosnutter fra sine forberedelser og sine feiringer gjennom dagen - for å skape et så levende og variert innhold som mulig, sier Sønstelie som lover folkefest på VGTV-måten.

– Vi lager det som en såkalt live-loop, som er en blanding av live og reportasjer i en live-strøm. Det gjør at folk skal få godt innhold hele tiden, og ikke drøvtygging. Alle kan følge sendingen digitalt på vg.no og på VGTVs vanlige TV-kanal - på skjermen hjemme i stua.

Mer 17. mai-forberedelser: