Beklager syndene under velsignelsen

LONDON (VG) Prins Charles (56) og Camilla Parker Bowles (57) kommer til å beklage gamle synder under ekteskapsvelsignelsen i St. Georges kapell i morgen.

 • Trond Johannessen
 • Stig Tore Laugen

Artikkelen er over 15 år gammel

- TILGI OSS: Prins Charles og Camilla Parker Bowles vil be om tilgivelse for sine synder under Guds og bryllupsgjestenes åsyn. Foto: REUTERS

Foran sine gjester, blant dem kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, vil ekteparet offentlig erkjenne at de har «trampet over».

«Vi erkjenner og beklager våre mange synder og vår gudløshet, som vi, fra tid til annen, svært sørgelig har begått gjennom tanker, ord og handling, overfor den guddommelige majestet, fremkallende rettferdig vrede og indignasjon mot oss,» kommer Charles og Camilla til å lese opp.

Tilsto

Istedenfor å velge en ferskere bønn for «skilsmisse-botsøvelse» vil brudeparet samles i å lese den sterkeste av dem alle: Skriften er hentet fra den anglikanske kirkens bønne- og ritualbok, skrevet i 1662.

Prins Charles har innrømmet utroskap mot sin eks-kone, avdøde prinsesse Diana, mens Camilla Parker Bowles hadde et forhold til Charles mens hun var gift med Andrew Parker Bowles.

Innholdet i brudeparets bønner ble avslørt under en pressebriefing i prins Charles' London-residens Clarence House i går.

Rundt 100 akkrediterte journalister var til stede, blant dem VG.

Brudeparet vil gi hverandre sitt ja under en kort seremoni i rådhuset i Windsor i morgen, omgitt av 30 av sine nærmeste. Det vil ikke være noen opplesninger eller musikkinnslag underveis. Brudgommens mor, dronning Elizabeth, vil heller ikke være til stede.

Dronningen vil imidlertid være på plass under erkebiskopens velsignelse i slottskirken - en seremoni som er beregnet til å vare i 45 minutter.

Uteblir

Deretter har hun invitert de 800 bryllupsgjestene på en mottagelse på slottet i Windsor, men både meny og talere holdes foreløpig hemmelig...

Etter to timer vil de nygifte forlate selskapet for å fly til Aberdeen. Starten på hvetebrødsdagene vil Charles og Camilla tilbringe i Skottland.

Under gårsdagens pressebriefing offentliggjorde Clarence House også hvem som vil komme av utenlandske kongelige.

Blant dem er det norske kronprinsparet, mens både det svenske, danske og spanske kongehuset glimrer med sitt fravær på gjestelisten - uten at vertene vil si noe mer om de har fått noen forklaring på hvorfor.

Dronning Elizabeth har invitert sine kongelige gjester til en lunsj mellom vielsen og den påfølgende kirkestunden.

Les også

 1. - Kan jeg akseptere Camilla, kan alle

  WINDSOR (VG) Med heltemodig innsats reddet prinsesse Diana uteliggeren Phil Ward (48) fra drukningsdøden.

Mer om

 1. Storbritannia

Flere artikler

 1. Prins Charles' bryllup utsatt

 2. Camilla og Charles lover å være trofaste

 3. Camilla utslått før vielsen

 4. Charles vil ikke ha bryllupsgaver

 5. Brikkene på plass

Fra andre aviser

 1. Charles og Camilla inn i stua

  Aftenposten
 2. Mottok velsignelsen og folkets hyldest

  Aftenposten
 3. Charles og Camilla gifter seg

  Aftenposten
 4. - Pinlig for prins Charles

  Bergens Tidende
 5. Vies uten media tilstede

  Aftenposten
 6. - Du er vakker, hvisket prinsen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no