Takker Whoopi Goldberg for støtten

TØFF TID: Bill Cosby ha fått en rekke sexanklager mot seg den siste tiden. Komikeren har foreløpig ikke uttalt seg om anklagene. Foto:John Minchillo,Ap

Bill Cosby går til motsøksmål

Overgreps-anklagede Bill Cosby (77) saksøkte torsdag Judy Huth (55), den eneste av anklagerne som så langt har saksøkt ham.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Cosby har lenge latt anklagene mot ham forbli ubesvarte, men torsdag gikk han til motangrep. Judy Huth har hevdet at komikeren ga henne drinker og deretter forgrep seg mot henne på Playboy Mansion rundt 1974, da hun var 15 år gammel. Tidligere denne uken saksøkte hun Cosby.

Ifølge CBS har nå Cosbys advokat, Marty Singer, nå saksøkt Huth for utpressing. Ifølge advokaten forsøkte kvinnens advokat først å få 100.000 for at hun skulle holde munn om påstandene, og deretter skal de ha økt beløpet til 250.000 dollar, nærmere 1,8 millioner kroner, etter hvert som flere kvinner sto fram med anklager.

Cosby krever ifølge TMZ, både erstatning og at Huths søksmål avvises.

Onsdag brøt Cosby stillheten på Twitter for å takke to skuespillere, melder CBS News. De to var Whoopi Goldberg og Jill Scott.

Scott, som spilte James Browns kone i «Get on Up», forsvarte Cosby på mikrobloggsamfunnet forrige uke, etter at en bruker der oppfordret Temple University til å bryte alle bånd med komikeren.

Cosby studerte selv ved Temple i Philadelphia på sekstitallet, og valgte for få dager siden å trekke seg fra styret der. Avgjørelsen kom etter flere måneder i hardt vær, der en rekke tidligere kolleger har beskyldt ham for å ha begått seksuelle overgrep mot dem på 70-tallet.

En annen av kvinnene som har stått fram, er den tidligere supermodellen Janice Dickinson, som hevder at hun ble dopet ned og voldtatt av TV-stjernen i 1982. Skuespiller Louisa Moritz har også stått fram med anklager. Hun har ikke saksøkt Cosby, men oppfordrer andre anklager til å gå sammen om massesøksmål.

Jill Scott påpekte på Twitter at anklagene så langt ikke var bevist, og spurte om universitetet i så fall ville gi tilbake alle millionene dollar Cosby har donert. Hun tvitret også en oppfordring til alle som har blitt voldtatt om å dra rett til politiet og sikre beviser gjennom å få samlet inn prøver i et såkalt «rape kit».

Goldberg forsvarte Cosby på prateprogrammet «The View» i november, hvor hun sa hun var skeptisk til anklagene fra Barbara Bowman.

– Jeg har flere spørsmål til henne. Fikk du ikke foretatt et «rape kit», spurte Whoopi på TV-showet.

Cosby har avlyst flere show som følge av anklagene, og NBC skrinla en planlagt TV-serie med ham. Også repriser av 80-tallssuksessen «The Cosby Show» ble nylig droppet av en TV-stasjon i USA.

Cosby selv har ikke villet uttale seg om anklagene, men advokaten hans har kalt dem latterlige og helt ulogiske.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Politiet: Har avhørt ny kvinne i Bill Cosby-saken

  2. Bill Cosby saksøkt for overgrep

  3. Hefner om Cosby-anklagene: – Kjempetrist

  4. Nye sexanklager: Nå sier Janice, Marcella og Autumn at Bill Cosby forgrep seg på dem

  5. Påtalemyndigheten vil ikke sikte Bill Cosby

  6. Kona forsvarer Cosby: - Hvem er offeret?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder