PLAGSOMT: Kathrine Sørland synes det er ubehagelig at en ukjent mann sender henne tekstmeldinger av seksuell karakter. – Nå er grensen nådd, sier hun til VG. Foto:FRODE HANSEN,

Kathrine Sørland SMS-terrorisert i to år

Anmelder mann fra Holmenkollen for sex-trakassering ** Tekstmelding: «Hei Cathy. Lyst på sex i kveld»

I 2012 ble Kathrine Sørland (34) oppringt av en ukjent mann.
Det ble starten på to år med telefonterror. Nå har hun politianmeldt mannen for sextrakassering.

  • Marcus Husby

Den tidligere «Miss Universe»-deltageren har ikke tall på hvor mange tekstmeldinger hun har fått av mannen, som står oppført med adresse i Oslo.

– Det startet med at han ville treffe meg, ettersom han hevdet å ha chattet med meg på sexchat-nettstedet Eros. Jeg sa klart ifra om at det måtte være noen som utga seg for å være meg, og at jeg aldri hadde besøkt den nettsiden, sier Sørland til VG.

Like etter telefonsamtalen fikk hun en tekstmelding, hvor mannen forklarte at han skulle finne ut hvem som brukte hennes navn.

Sørland besvarte ikke tekstmeldingen, noe som førte til at han begynte å sende henne enda flere meldinger.

VIL HA SEX: Her er noen av tekstmeldingene Holmenkollen-mannen har sendt Kathrine Sørland. VG har sladdet mobilnummer og navn. Foto: SKJERMBILDE/IPHONE,

– Da snudde han fullstendig, og begynte å skrive hvor god kontakt vi hadde på denne sexchat-nettsiden. Han skrøt også av forskjellige jobber han hadde, og fortalte at han hadde gode kontakter i Mossad og Fremmedlegionen, sier hun.

Kathrine Sørland avskrev personen som «gal», og fortsatte å ignorere tekstmeldingene – til liten nytte. I starten av 2013 begynte meldingene å bli både hyppigere og grovere.

– Han skrev at han ville ha sex, og «utforske» hele meg. Jeg ba han kutte ut å sende meldinger, men det hjalp ikke – selv om jeg truet med politianmeldelse.

– Etter hvert begynte han også å sende meg tekstmeldinger om at han har sett meg i Oslo – og at han visste hvor jeg var til enhver tid. Det var fryktelig ubehagelig, forteller hun.

I en periode fikk også Sørland tekstmeldinger fra noen som utga seg for å være mannens kone.

GIR SEG IKKE: Kathrine Sørland har fått slike tekstmeldinger i to år. VG har sladdet mobilnummer og navn. Foto: SKJERMBILDE/IPHONE,

Skikkelig forbannet og redd ble hun ikke før mannen begynte å skrive om ektemannen Andreas Holck og deres fem år gamle sønn.

– Han skrev at jeg måtte forlate Leon og glemme Andreas, sier hun.

Disse tekstmeldingene sendte han like godt til både Sørlands ektemann og hennes nærmeste nabo.

– Det føles enormt ubehagelig. Når han begynner å involvere naboen og sønnen min, så orker jeg ikke mer. Jeg har ikke lyst til å gå rundt være redd i mitt eget hjem, sier hun.

Fredag leverte Sørland derfor en anmeldelse av mannen til Asker og Bærum politidistrikt.

– Politiet var veldig imøtekommende, og sa de tok saken på alvor. Jeg håper de får stoppet ham, sier hun.

Politifullmektig Pia Sofie Nielsen ved Asker og Bærum politidistrikt bekrefter overfor VG at de har mottatt anmeldelsen fra Sørland.

– Det er en mistenkt i saken, og politiet jobber nå videre med å kontakte mannen, sier hun.

Det er ikke første gang Sørland blir utsatt for sextrakassering. I 2010 snakket 34-åringen åpent om at hun hadde blitt forfulgt og telefonterrorisert av en falsk motefotograf, som ønsket å ta nakenbilder av henne.

Sørland forteller at hun har opplevd flere uheldige episoder siden hun ble kjent som missedronning i 2002, men at det for det meste er uskyldig episoder.

– Er du i offentlighetens lys, så er det mye du må tåle. Det forstår jeg.

– Men det er ikke bare jeg som opplever dette, og det er viktig at folk sier ifra til politiet. Nok er nok. Grensen er nådd for meg nå, sier Sørland.

VG har ikke lykkes med å komme i kontakt med mannen som Sørland har politianmeldt.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder