...og Eirik topper nå iTunes-listen

TERNINGKAST 5: Eirik Søfteland får terningkast 5 av Tor Milde som mener rockeren kan vinne hele Idol. Foto: Frode Hansen

Tor Milde: - Eirik kan vinne hele greia

Idol-rockeren Eirik Søfteland (24) gikk rett til topps på iTunes-listen etter kveldens opptreden - og VGs Idol-ekspert Tor Milde mener at han kan vinne hele greia.

 • Camilla Norli
 • Sofia Storhaug

Artikkelen er over syv år gammel


I kveld syngere idolene egenskrevne låter - noe som er historisk i Idol-sammenheng. I tillegg har TV 2 fått tillatelse til å legge ut Idol-deltakernes låter på iTunes - og bare kort tid etter at Eirik Søfteland hadde fremført sin sang «Gonna Go My Way» gikk den til topps på ITunes-listen. Astrid Smeplass er inne på en god tredjeplass.

- Det er fantastisk moro at Eirik går til topp mindre enn to timer etter låten hans er gitt ut! Men vi merket jo hvordan det kokte i salen i kveld. Det er utrolig moro at finalistene får annerkjennelsen fra publikum gjennom sine egne låter, sier presseansvalig Bjarne Laastad i TV 2.

I tillegg topper låtene fra kveldens Idol-runde albumlista på iTunes.

Her er Tor Mildes dom over kveldens finalerunde i Idol:

VG:s terninger viser 4 prikker

Astrid Sugaren «Here I am»:
- Det er liten tvil om at Astrid Sugaren har den mest spesielle og den flotteste stemmen av årets kandidater. Låten hennes er litt kjedelig, men dette er jo ingen låtskriverkonkurranse. En godkjent prestasjon.

VG:s terninger viser 3 prikker


Steffen Jakobsen «Set in Stone»
- Stemmen til Steffen er såvisst "set in stone" og er som vanlig upåklagelig, men det begynner å tære litt på tålmodigheten nå. Han er ikke så flink til å variere og Steffen kan lett falle i ensformighetsfellen. Litt surt er det også.

VG:s terninger viser 3 prikker

Astrid Smeplass «Shattered»
- Låten er ikke så verst den, småpen og koselig... Klem FM, eller noe sånt. Men jeg er ikke, og har aldri vært, imponert over den overdrevne vibratoen til Astrid. Synes stemmen hennes er uferdig, og hun imponerer i alle fall ikke meg, selv om Gunnar og Tone allerede har bestemt seg.

VG:s terninger viser 5 prikker

Eirik Søfteland «Gonna Go My Way»
- Liten tvil om at Eirik er den som har vokst mest siden starten. Jeg trodde han skulle bli en prügelknabe, men han imponerer meg mer og mer for hver gang. Søren heller, han kan godt vinne hele greia!

VG:s terninger viser 6 prikker

Siri Vølstad Jensen «Take My Time»
- Siri har tydeligvis fått den perfekte låten, selv om hun av og til dilter litt hit og dit stemmemessig, men hun er en favoritt fortsatt, fordi hennes egenart vil bringe henne langt. Og hun er tro mot sjangeren, en sjanger hun ikke bare behersker, men dominerer. En ny norsk countrystjerne!

Mer om

 1. Idol

Flere artikler

 1. Historisk Idol-kveld: Idolene synger egenskrevne låter

 2. Tor Milde om Siri og Alejandro: - En duett skapt i himmelen

 3. «Idol»-Astride-ene og «Idol»-Siri vil bli samboere

 4. – Astrid Smeplass får platekontrakt

 5. Aleksander With lokket gnisten tilbake etter Astrid Sugarens tøffe uke

Fra andre aviser

 1. Idol-Steffen ikke lenger favoritt

  Fædrelandsvennen
 2. Har bare tre utfordrere igjen

  Fædrelandsvennen
 3. Dette skal han synge i Idol fredag

  Fædrelandsvennen
 4. Sjekk Steffens sangvalg

  Fædrelandsvennen
 5. Steffen forførte Tone Damli Aaberge med Cohen-låt

  Fædrelandsvennen
 6. Vurderer å trekke seg fra Idol

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder