Ylvis tar USA med storm: Sammenligner Ylvis-video med «Gangnam Style»

Ylvis-brødrenes «The Fox» er blitt en sensasjon på Youtube, og sammenlignes med YouTube-fenomenet «Gangnam Style».

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Etter premieren på VGTV tirsdag har verden etter hvert fått øynene opp for videoen til brødrene Ylvisåker «The Fox», som ble laget i samarbeid med stjerneprodusentene i Stargate. Nå måles den med en av tidenes største YouTube-hiter.

Den 3. september la komikerduoen Bård og Vegard Ylvisåker ut videoen «The Fox» på Youtube. I skrivende stund er klippet sett av over 2 millioner internettbrukere og hylles i internasjonal presse.

USA Today, TIME Magazine, CNN, NBC, Huffington Post, Entertainment Weekly, Mojo, E Online, The Gawker, Slate, Vulture og MSN er blant mediene som har omtalt videoen på nett.
Nettsiden USA Today innleder sin artikkel ved å sammenligne brødrenes YouTube-video med den sørkoreanske musikeren Psy, som hadde over èn milliard seere:

- Flytt deg PSY. Dine femten minutter er over. Den neste musikkvideosensasjonen ser ut som en rev og kommer fra de norske brødrene Ylvis.

Det samme gjør nettstedet The Week:

- Er «The Fox» 2013s svar på Gangnam Style? spør de seg selv i tittelen, og legger til:

- Hvis du har brukt noe tid på nettet i dag har du sikkert fått med deg den merkelige videoen kalt «The Fox». Hvis du ikke har sett den bør du skyndte deg før den når samme høyder som «Gangnam Style»

Det er imidlertid ikke første gang brødrene Ylvisåkers videoer får internasjonal oppmerksomhet. Både den talestyrte heisen, et konsept som ble gjort til «I kveld med Ylvis» i fjor, og musikkvideoen «Work It» har blitt plukket opp av store nettsteder i utlandet.

- Hva er hemmeligheten bak den internasjonale oppmerksomheten?

- Hemmeligheten er å bli over 30. Da er man ikke så bekymret for hva man gjør lenger. Da tenker man at det viktigste er å gjøre noe som man selv synes er gøy og så får det gå som det går. Og da tør man kanskje å skusle bort en sjanse til å lage låt med Stargate på en dum idé om hva reven sier, sier yngstebror Ylvisåker.

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. «Ylvis» går verden rundt - igjen

  2. Ylvis: - Vi har en defekt som gjør at vi ikke blir nervøse

  3. Stargate avslører ukjent opphavsmann bak «The Fox»

  4. Ylvis-brødrene overstrømmes av «ekstreme tilbud»

  5. «The Fox» rundet 400 millioner på YouTube

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder