PRINSESSE ESTELLE: Her er Sveriges nye yndling - bare fire dager gammel. Foto: Kungahuset.se

Her er endelig bilde av lille prinsesse Estelle

(VG Nett) Omsider får svensker og kongeentusiaster i alle land se hvordan den nyfødte prinsessen ser ut.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Bildene av den fire dager gamle prinsessen er tatt på Haga slott, hvor kronprinsesse Victoria, prins Daniel og lille prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary bor.

Den hvite jakken er strikket av kronprinsessens mormor Alice, skriver det svenske kongehuset på Facebook (se også stort bilde i bunnen av artikkelen).

Den lille prinsessen har øynene lukket på bildene, og det er ikke lett å si hvem av foreldrene hun ligner mest på. Hodet er dekket av et tynt lag mørkt hår.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOVER SØTT: Lille Estelle. Foto: Kungahuset.se


Hvem som har tatt bildene, er ikke kjent. Det har vært antatt at kong Carl Gustaf ville ta de første offisielle bildene av sitt aller første barnebarn, men om det er han som har stått bak kameraet, sier ikke kongehuset noe om.

Totland: - Ligner mamma

Kongeekspert Kjell Arne Totland lar seg sjarmere av den nyfødte på bildet, og han mener å vite hvem hun ligner på.

- En riktig skjønn liten sovende prinsesse, og en fin blanding av mamma og pappa! Selv synes jeg hun ligner svært på mamma Victoria som nyfødt - samme munn og samme nese - og kanskje samme hake. Men draget over øynene har hun etter pappa Daniel, mener Totland.

Det var en stund ventet at bildene av prinsessen skulle slippes torsdag ettermiddag, men dette ble endret. Svenskene har måtte vente over helgen på å få bilde av den nyfødte prinsessen.

Da prins Daniel møtte pressen rett etter fødselen i forrige uke (se den nybakte pappaen på VGTV ), ba han om respekt for at de tre ønsker å være en familie i fred og ro den første tiden. Men den nybakte moren har forsikret at hun har det «utmerket ».

Fredag ble navnet på det vesle barnet offentliggjort i forbindelse med et møte med statsminister Fredrik Reinfeldt.

BABY VICTORIA: Dronning Silvia viser stolt fram sin lille Victoria i 1977. 34 år etter har kronprinsessen selv blitt mor til en jente. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Kort sykehusopphold

Torsdag slapp kronprinsesseparet et bilde av seg selv og prinsessen ut på Facebook, men der kunne du ikke se stort av den lille.

På bildet, som er tatt på vei ut av sykehuset, ser du Victoria og Daniel som holder prinsessen i et bilsete. Paret forlot sykehuset i 13-tiden, etter at prinsessen ble født 04.26.

Victoria har tidligere sagt at bestefar Carl Gustaf skulle ta det første bildet av den nyfødte babyen, men slik ble det ikke. Ifølge det svenske hoffets informasjonssjef Bertil Ternert er det en person i nærheten som «hjalp til» og tok et bilde.

BABY DANIEL: Her er Daniel Westling under dåpen i 1973. Foto: Aftonbladet / Privat.

- Det er ikke kongen som har tatt bildet, men jeg vet ikke eksakt hvem det var, sier Ternert ifølge Expressen .

I en pressemelding fra det svenske kongehuset torsdag, ga kongeparet uttrykk for sin store glede.

- Vi gleder oss mye med kronprinsesseparet. Vi husker selv gleden over å bli foreldre, og vi ønsker den nye familien en fantastisk tid i ro og fred, sier kongeparet i uttalelsen.

- Det er et etterlengtet barnebarn, og vi er både veldig stolte og lykkelige i dag, sier de videre.

PRINSESSE ESTELLE: Her er hun - bare fire dager gammel. Foto: Kungahuset.se

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder