GODE VENNER: Jon Lundemoen er en av Lene Alexandras (t.h) nærmeste venner og ble kjent gjennom Jan Thomas Mørch Husby. Her under Oslo Fashion Week i Posthallen i fjor. Foto: Sara Johannessen

«Farmen»-Jon:- Jeg har blitt et forbilde for mange homofile

(VG Nett) Jon Lundemoen (28) mener mange ikke trodde han kom til å holde ut på «Farmen» på grunn av legningen sin. Nå har han imponert hundretusenvis av seere ved å ta seg helt til finaleuken.

 • Håvard Kristoffersen Hansen

Artikkelen er over syv år gammel


- Mange tror at en stereotypisk homofil ville sjekket ut etter to dager. Jeg er jo en blogger som skriver om overfladiske ting som mote og sminke. Derfor er nok mange imponert over at en som jeg har brettet opp ermene og holdt ut så lenge, sier den åpent homofile 28-åringen.

Hjelper homofile

Denne uken ble det klart at Jon ble storbonde og dermed er sikret finaleplass i «Farmen». Det at han nå er i posisjon til å vinne hele konkurransen har inspirert mange unge homofile.

Jon livnærer seg av bloggen sin i tillegg å jobbe frilans som stylist. Han hadde selv ingen problemer med å komme ut av skapet, men vet at det er langt verre for mange andre.

- Jeg får daglige henvendelser fra homofile. Mange beundrer innsatsen min, mens andre ønsker tips om hvordan det er å komme ut av skapet. Jeg har blitt et forbilde for mange homofile, merker jeg, sier Jon, som gledelig deler sine erfaringer fra da han bestemte seg for å fortelle verden at han var homofil.

Les også: Kritiserer «Farmen»-Andreas for «ukristelig homohat»

- Jeg er glad for å kunne dele mine erfaringer med unge homofile som er i samme situasjon som jeg har vært i, forteller han.

GÅRDSVANT: Jon Lundemoen har tidligere vært ridelærer og har imponert seerne med sin innsats og kunnskap om gårdsdrift. Her lærer han Ragnhild Ouren (31) hvordan hun skal ri i kveldens episode. Foto: TV2


Men ikke alle henvendelser er like hyggelige. Haugalendingen har opplevd mye homohetsing på nett etter at «Farmen»-episodene har blitt sendt på TV.

Får frierbrev fra eldre menn

- Jeg synes det er trist at vi ikke er kommet lenger enn dette i 2012, men jeg hefter meg ikke med det personlig. Jeg synes da at det er ekstra gøy å ha kommet så langt, sier han.

VGTV: «Farmen»-Jon har brukt 48.000 kroner på Botox

- Hvordan har interessen fra menn vært etter all eksponeringen den siste tiden?

- Det kommer en del forespørsler fra menn som vil ha meg med på date. Det er absolutt smigrende, men jeg tror ikke jeg kommer til å takke ja til noen av tilbudene. Jeg fokuserer på andre ting nå, sier 28-åringen og smiler.

Han forteller at han også har fått flere frierbrev fra eldre bønder som har sendt bilder av traktoren og gården sin.

Les også: Jon: - Joars påfunn var krampaktige

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. «Farmen»-Jon om Storbonde-Joar: - Påfunnene hans var krampaktige

 2. Utsendte «Farmen-Knut» om frierbrevene:
  - Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke liker oppmerksomheten

 3. Pluss content

  «Farmen»-Charlotte sminket seg for å skjule ansiktet

 4. «Hele Norge baker»-Ida overdrysses med frierbrev

 5. - Gud avgjorde tvekampen

Fra andre aviser

 1. Homo på nett

  Aftenposten
 2. Derfor er Forfang populær i Polen

  Aftenposten
 3. Fædrelandsvennen har snakket med sørlendingene på Farmen: – Trodde jeg skulle være der lenger

  Fædrelandsvennen
 4. - På det meste jogget jeg fem ganger om dagen

  Fædrelandsvennen
 5. Selvmordstallene blant unge menn øker på våren

  Aftenposten
 6. Frierbrevet hennes ble en nettsuksess

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder