SLÅR REKORDER: Her opptrer Luis Fonsi og David Yankee på Billboard Latin Music Awards med «Despacito». Foto: SERGI ALEXANDER AFP

«Despacito» slår YouTube-rekord

«Despacito» av Luis Fonsi har gått over Wiz Khalifas «See You Again» på YouTube.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Forrige måned skrev VG at «Despacito» var verdens mest strømmede låt med 4,6 milliarder avspillinger på de ulike strømmetjenestene.

Låten har nådd nye høyder. Musikkvideoen til den kjente låten er nå verdens mest sette video på YouTube med nesten tre milliarder visninger.

«Despacito»: Mest spilte sang i hele verden

Den populære musikkvideoen slo den tidligere rekorden med Wiz Khalifas «See You Again». Det er i skrivende stund cirka én million visninger som skiller de to videoene på YouTube.

«Despacito» har en originalversjon med Luis Fonsi og Daddy Yankee, men også en mer populær remiks-versjon sammen med Justin Bieber. Det er originalversjonen uten Bieber som har slått rekorden på YouTube.

Slipper straff: Justin Bieber kjørte på fotograf

Luis Fonsi og Daddy Yankees musikkvideo ble publisert i midten av januar, og har på nesten syv måneder slått flere rekorder. Wiz Khalifas «See You Again» brukte over to år på å slå YouTube-rekorden, som før der igjen var Psy sin «Gangnam Style».

Låten toppet lister i Latin-Amerika allerede i januar, men det var først da Justin Bieber satte sitt bidrag på låten at den tok av i engelskspråklige land.

Ifølge Billboard, har låten vært på første plass på Billboard Hot 100-listen i 12 uker på rad.

«Gangnam Style»: Slik gikk det med lille Psy

Tidligere skrev VG om «Despacito»-artistens reaksjoner på at Venezuelas president, Nicolas Maduros, brukte hitsangen til politiske formål. Luis Fonsi gikk ut på Twitter og sa de overhodet ikke godkjente bruken av sangen.

– Ikke på noe punkt ble jeg konsultert, og jeg har ikke godkjent bruken av sangen «Despacito» eller endringene av teksten for politiske motiver. I hvert fall ikke midt i den fryktelige situasjonen i et land som jeg er så glad i som Venezuela, skrev Luis Fonsi på Twitter.

Skal etterforskes: Valget i Venezuela skal etterforskes av riksadvokaten

«Despacito» ligger på toppen av VG-lista for 16. uke på rad.

Kan du teksten til sommerhiten «Despacito»?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder