Næringslivsledere ** TV-kjendiser ** Kulturelite ** Hjelp VG å identifisere gjestene

FESTER OG GJESTER: Her er noen av de kjente gjestene på kronprinsparets festival. Trykk på bildet for å få opp den interaktive grafikken. Foto: NTB SCANPIX

Sjekk kronprinsparets mektige kjendisnettverk

Kronprinsparet har gjennom årene fått en rekke kjente og rike mennesker som venner. På helgens Skaugumfestival var en rekke av dem gjester.

 • Camilla Bjørn
 • Ingunn Saltbones
 • Jonas Tjersland
 • Atle Jørstad Wergeland

Artikkelen er over seks år gammel

Ved å se på bildene fra feiringen av Kronprinsens store dag på Skaugum i helgen, får vi et innblikk i hvem som når er de nærmeste vennene til kronprinsparet.

Klikk deg inn på bildet for å se noen av de som var på festen. Kjenner du igjen noen? Trykk på firkanten over ansiktet og skriv hvem du ser!

Gjestene var en sammensatt gjeng:

Noen har kronprinsen kjent siden videregående, andre kjenner de som tidligere ansatte på slottet, mens andre igjen er kontakter fra deres arbeid innen ulike felt paret er engasjert i, i tillegg til andre kongelige.

En ikke ubetydelig del av vennegjengen er kjente og/eller rike mennesker fra inn- og utland.

Det er også tydelig at mange av disse har hatt kontakt med hverandre på kryss og tvers i ulike sammenhenger.

Nedenfor ser du noen av de andre som var på plass:

OLAV H. SELVAAG (44): Arving og konserndirektør i eiendomsgiganten Selvaag Gruppen. Han koste seg på Skaugum-festivalen sammen med bekjente som Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan.

THOMAS WILHELMSEN (39): Også i nettverket til kronprinsparet. Han er konsernsjef i shippinggiganten Wilh. Wilhelmsen-gruppen.

OLE ROBERT REITAN (41): Har møtt kronprinsparet en rekke ganger. Kronprinsesse Mette-Marit var blant annet hos ham på en innvielsesfest i fjor høst. Var på festen med kona.

ODD ARVID STRØMSTAD (60): Var gjest på helgens bursdagsfestival, er direktør for TV-produksjonsselskapet Dinamo Eyeworks. Dette selskapet har produsert flere av tv-programmene med medlemmer av kongefamilien. Blant annet sto de for produksjonen av et portrett av kronprinsparet i anledning deres 10-års bryllupsdag.

HARALD RØNNEBERG (39): Intervjuet kronprinsparet i 2001 sammen med Thomas Numme, er fra før venn av Ari Behn og prinsesse Märtha. Sammen med sin Numme laget han i 2010 et portrett av kronprinsparet i anledning deres 10 års bryllupsdag.

Rønneberg var konferansier på Skaugumfestivalen.

MIKKEL S. ERIKSEN (41) OG TOR ERIK HERMANSEN (40): Stjerneprodusent-duoen i Stargate som har base i New York var gjester på Skaugum med sine koner.

FRANCA SOZZANI (63): Moteredaktør i italienske Vogue som har sittet på første rad på en rekke visninger i Milano sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Det ble for alvor kjent at de var nære venner da Sozzani var en av få inviterte nære venner til markeringen av kronprinsparets 10-års bryllupsdag i Oslo Domkirke i 2010.

PETER DUNDAS (44): Internasjonal designer som siden 2008 har jobbet som kreativ leder for det italienske motehuset Pucci. Er en av kronprinsesse Mette-Marits store favorittdesignere og han står bak mange av hennes gallakjoler.

KRONPRINS FREDERIK (45) OG KRONPRINSESSE MARY AV DANMARK (41): Er blant kronprinsparets næreste venner i de kongelige kretsene. Kronprinsesse Mette-Marit var blant annet på jobbreise i Asia sammen med kronprinsesse Mary tidligere i sommer.

NINA OWING (55): Profilert programleder i NRK Dagsrevyen, gift med Odd Arvid Strømstad.

SVEN MOLLEKLEIV (58): Presidenten i Røde Kors, har i en rekke sammenhenger møtt og samarbeidet med kronprinsparet. Kronprinsesse Mette-Marit er høy beskytter for Norges Røde Kors. Da kronprinsparet i juni inviterte til sitt niende gjestebud på Skaugum, var det i samarbeid med Røde Kors og Mollekleiv.

PAAL FURE (46): Trendanalytiker, og administrerende direktør i Aegis Media Norge. I et intervju i VG i 2012 uttalte han at kronprinsparet kan bli internasjonale ikoner: «De kan bli stående i ettertiden som tydelige veivisere for langt flere enn det norske folk.»

HEGE DUCKERT (51) OG EKTEMANNEN STEIN HERNES (41): Hege Duckert har vært en profilert medieleder i mange år, og har siden 2009 vært kulturredaktør i NRK. Paret har kjent kronprinsparet i mange år.

HARALD ROSENLØW-EEG (42) OG KONA KRISTIN ROSENLØW-EEG (44): Forfatter Harald Rosenløw-Eeg og kona, som er journalist i NRK, er begge venner av kronprinsparet. Forfatteren har blant annet stilt opp for kronprinsen i hans arbeid med stiftelsen Global dignity og hans arbeid med verdighetsdager.

BØRGE BRENDE (47): Kronprinsesse Mette-Marit er høy beskytter for Røde Kors, og har i den anledning samarbeidet med Brende som var generalsekretær i Norges Røde Kors fra 2009 til 2001. Den tidligere generalsekretæren er nå direktør i Verdens økonomiske forum. Forumet etablerte i 2005 Young Global Leaders, hvor kronprinsparet har et sterkt engasjement.

FABIAN STANG (57) OG KONA CATHARINA MUNTHE (37): Oslo-ordføreren har et nært samarbeid med Slottet om en rekke representasjonsoppgaver, og det har i flere år vært tydelig at han også har god kjemi med kronprinsparet.

CLAES ÅBYHOLM (43): Gikk i klassen til prinsesse Märtha Louise på Kristelig Gymnasium, KG, hvor han også ble kjent med kronprinsen. Har de senere årene vært en nær venn av kronprinsparet.

ERLING KAGGE (50): Polfareren og forlagsmannen har trolig blitt kjent med kronprinsen gjennom deres felles interesse og engasjement for Arktis.

JONO EL GRANDE (39) OG ANBJØRG SÆTRE HÅTUN (40): Han er multikunstner, hun er tidligere programleder som den siste tiden har vært åpen om sin kreftsykdom. Paret er nære venner av Märtha Louise og Ari Behn. Hun er sammen med Mette-Marit fadder til Märtha Louise og Aris datter Emma Tallulah, mens han er fadder til Leah Isadora.

BERTINE ZETLITZ (38): Popstjerne, hun og ektemannen Egil Pay har vært gode venner av kronprinsparet i flere år.

JOHANN OLAV KOSS (44) OG KONA JENNIFER LEE (34): Kronprinsparet har flere ganger anerkjent den tidligere skøyteløperens arbeid med helse og sport, blant annet gjennom organisasjonen Right to Play.

Les også

 1. Mette-Marits kjoler splitter Norge

  Halve befolkningen mener kronprinsesse Mette-Marit bør kjøpe alle klærne sine selv eller opplyse om hun får dem i…
 2. Skaugum-festen i dag: Hardrock, rap og thaimat

  SKAUGUM (VG) Selv om det ble nachspiel på mange av bursdagsgjestene i natt, skal det være i kveld det virkelig smeller.
 3. Lars Lillo-Stenberg til kronprinsfesten: - Bare å kle av seg mer

  SKAUGUM (VG Nett) Lars Lillo-Stenberg ble den første overraskelsen på scenen under den såkalte «Skaugum-festivalen» i…
 4. Kronprinsen ankom bursdagsfesten i fallskjerm

  SKAUGUM (VG) Kronprins Haakon ankom sin egen 40-årsdag i fallskjerm til stormende jubel.
 5. Slottet ba mediene ikke røpe innholdet i Skaugum-festivalen

  Kun mediene som har fulgt Slottets ønsker får slippe inn på Skaugum i morgen.
 6. Kronprinsparet skal ha nachspiel på låven

  Natt til søndag skal kronprinsparet holde nachspiel på Skaugums låve. Gjestene blir også pent nødt til å benytte seg av…
 7. Slottet røper detaljer om bursdagsfeiringen

  Lørdag fyller Norges festivalglade kronprins 40 år og når kronprinsessen inviterer til musikkfestival hjemme på Skaugum…
 8. Vennen Bård Tufte Johansen: - Normal spleising

  Komiker Bård Tufte Johansen er en av kronprinsparets beste venner. Han mener spleiselaget er en helt vanlig ting å gjøre.
 9. Kronprinsfamilien var med på kunståpningen

  I dag åpnet Dronning Sonja (76) sin første separatutstilling hos Galleri Nicolines hus i Kragerø.

Mer om

 1. Kronprinsparet

Flere artikler

 1. Pluss content

  Her er kronprinsparets kjendisnettverk

 2. Mette-Marit gir Haakon «samme» bursdagsgave som i 2003

 3. Skaugum-festen i dag: Hardrock, rap og thaimat

 4. Lars Lillo-Stenberg til kronprinsfesten: - Bare å kle av seg mer

 5. Kronprinsparet skal ha nachspiel på låven

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder