STORT GLIS: Her gir Taylor Swift Calvin Harris en stor og god klem før hun mottar enda Billboard-pris. Hun mottok åtte priser. Foto:Chris Pizzello,Ap

De er verdens rikeste kjendispar

Taylor Swift og Calvin Harris har til sammen en formue på 146 millioner dollar – hele 36 millioner mer enn Jay Z og Beyoncé.

 • Angelica Hagen

Artikkelen er over fem år gammel

Taylor Swift, som er blitt koblet til en rekke kjendismenn har gjort seg rik på å skrive sanger om dem. Siden hun ble observert hånd i hånd med super-dj Calvin Harris i april har paret fått mye oppmerksomhet.

SUPER-DJ: Calvin Harris har gjort seg verdenskjent som dj. Nå dater han superstjernen Taylor Swift. Foto:Jason Merritt,Afp

En liste som offentliggjøres 29. juni, men som Forbes Magazine har fått tilgang til, viser at paret nå topper listen over verdens rikeste kjendispar.

Dermed danker de ut Jay Z og Beyoncé med hele 36 millioner dollar.

Begge stjernene har lukrative dealer med flere sponsorer. Swift samarbeider blant annet med Diet Coke og Sony, mens Calvin Harris har avtale med blant annet Giorgio Armani.

Begge har voksende karrierer, så om de to holder sammen, kan de trone toppen av denne listen lenge.

Gir Apple Music «1989»

Swift har tatt musikken sin av strømmetjenesten Spotify og har ikke latt Jay Zs Tidal få albumet «1989» heller. Heller ikke nykommeren Apple Music fikk albumet fordi de ikke skulle utbetale kompensasjon til artistene i gratisperioden.

Apple valgte omsider å snu etter å ha mottatt kritikk fra Swift og betaler likevel artistene. Dette har imponert artisten og hun har nå valgt å la selskapet få strømme det mestselgende albumet likevel.

https://twitter.com/taylorswift13/statuses/614092816940167168https://twitter.com/taylorswift13/statuses/614093540902195200

Calvin Harris har rost og vist sin støtte til kjæresten i kampen mot strømmetjenestene. Da det ble kjent at Apple hadde ombestemt seg skrev Harris følgende på Twitter:

«Jeg holdt en konsert i en gedigen ugle og jenta mi forandret hele musikkindustrien. For en dag».

Får ikke bare ros

Taylor Swifts begrunnelse for å fjerne musikken fra Spotify var at hun ikke tjente nok penger. Spotify på sin side hevder å ha overført 40 millioner kroner i året til superstjernen.

Hun har fått kritikk fra Spotify-sjef Daniel Ek i tillegg til U2-artisten Bono.

Musikk-kommentar: Tyven Taylor Swift

Swift på sin side står på sitt til tross for kritikken og skrev selv et debattinnlegg i Wall Street Journal:

«Piratkopiering, fildeling og streaming har krympet antall solgte album drastisk, og hver artist har håndtert denne utviklingen på forskjellige måter. Det er min oppfatning at musikk skal være gratis, og min vurdering er at enkeltkunstnere og deres plateselskap en dag vil avgjøre hva et album skal koste. Jeg håper de ikke undervurderer seg selv eller sin kunst.»

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Kjæresten roser Taylor Swift på Twitter

 2. Taylor Swift satte ny rekord

 3. Calvin Harris: – Taylor gjør meg lykkelig

 4. Fotograf mener Taylor Swift kaster stein i glasshus

 5. Taylor Swift refser Apple Music

Fra andre aviser

 1. Apple snur etter Taylor Swift-brev

  Aftenposten
 2. Nytt Taylor Swift-album: Melodier trumfer drama

  Aftenposten
 3. Disse ti artistene tjener mest i verden

  Aftenposten
 4. Nytt fra Taylor Swift: Alt for kjærligheten

  Aftenposten
 5. Spotify taper milliarder

  Bergens Tidende
 6. Indignerte artister

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder