BLE FORELDRE: Mariann Hole og daværede kjæresten Eigil Langmark - nåværende ektemann ,ankommer Hedda-utdelingen på Nasjonalteateret i 2014, da hun selv stakk avgårde med den gjeveste prisen for beste kvinnelige skuespiller i 2013. Foto: Kyrre Lien VG

Mariann Hole har blitt mamma

Skuespiller Mariann Hole (34) bekrefter at hun og ektemann Eigil Langmark (40) har fått en liten sønn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Vi er veldig glade!», skriver Hole i en tekstmelding til VG.

Nyheten brakte skuespilleren selv til sitt Instagram-publikum lørdag kveld, med et bilde av sønnen tullet inn i et blått teppe.

Denne lille gutten har fått navnet Mikael og kom til verden fredag 19. mai.

Faren, Egil Langmark, jobber for øvrig også i filmbransjen, og paret giftet seg i juni i 2014.

Slik møttes paret: Hilste på hverandre hvert år i ni år (krever innlogging)

Mariann Hole ble for alvor kjent for det store norske publikumet i rollen som moren Vera i TV-serien «Halvbroren» i 2013. På film har hun vært å se i produksjoner som «Doktor Proktors Prompepulver» og «Wendyeffekten». Men det er teaterscenen som har vært hennes hovedarena, kronet med den høythengende Hedda-prisen for i 2014 for beste kvinnelige skuespiller for tittelrollen i Frank Wedkins «Lulu» på Nationaltheatret i 2013.

Hun er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo og Nordisk Institutt for Scene og Studio, og debuterte som Ofelia i «Hamlet» på Riksteatret i 2007. Senere har hun hatt en rekke store og krevende roller midt i den klassiske teaterlitteraturen, fra Shakespeare til Ibsen og Strindberg, via Tsjekhov og Dostojevskij til Jon Fosse. For å nevne noen av oppgavene; de fleste på Nationaltheatret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder