NY I GJENGEN: Sørensen er mest kjent som en av Norges mest populære stand up-komikere. Nå blir hun å se på skjermen sammen med Knut Nærum og Jon Almaas.

NY I GJENGEN: Sørensen er mest kjent som en av Norges mest populære stand up-komikere. Nå blir hun å se på skjermen sammen med Knut Nærum og Jon Almaas. Foto:Trond Solberg,VG

Pernille Sørensen inn i «Nytt på nytt»: – Det er drømmejobben

Fikk jobbtilbudet i november

Ser frem til A4-liv

MARIENLYST (VG) Pernille Sørensen (37) føler på forventningspresset før hun trer inn som lagleder i «Nytt på Nytt».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I forrige uke ble det klart at Ingrid Gjessing Linhave slutter som programleder i NRK-flaggskipet. Spekulasjonene begynte tidlig, og Pernille Sørensen seilte blant VGs lesere opp som en het kandidat til jobben.
Pernille Sørensen fikk tilbud om jobben i «Nytt på Nytt» i november, og var ikke i tvil om hva hun skulle si:

– Jeg tror jeg sa ja med en gang, noe annet ville vært utrolig dumt. Det er en jobb jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, sier hun til VG og legger til:

– Jeg har vært med på flere varianter av samme konsept. Jeg liker formatet veldig godt, så for meg er det drømmejobben.

Sørensen er på plass i panelet allerede på fredag. 37-åringen kan fortelle at hun ikke gruer seg spesielt til å tre inn i hundretusener av TV-hjem de kommende fredagene, men at hun føler på presset om å være morsom.
– Det ville vært idiotisk å ikke gjøre det. Jeg føler et enormt forventningspress, men så kan man velge å late som om det ikke er det. Jeg leker late-som-leken, sier hun og ler.

DERE FIKK RETT: Pernille Sørensen blir lagleder i «Nytt på Nytt». Foto:VG,

God stemning

– For å si det sånn, hva er det verste som kan skje? Det er jo bare at.., sier Jon Almås.

Kjemien mellom de tre laglederne i «Nytt på Nytt» er allerede god. Den velkjente humoren ligger i luften.
Pernille Sørensen bryter inn:

– Jon, Jon, Jon! Du må ikke si det nå! Det verste som kan skje er at folk ikke ler.
Jon Almaas fortsetter i kjent, sarkastisk stil:

– Folk ler ikke, vi liker deg ikke, publikum liker deg ikke, så slutter du også finner vi bare en annen. Det er ikke verre enn det, sier han.

– Men for meg ville det kanskje føltes litt lite optimalt for senere selvtillits del, fortsetter Pernille Sørensen og legger til:

– Hver gang jeg står på scenen og skal fortelle en vits så forteller jeg til meg selv at det verste som kan skje er at folk ikke ler. Men her har man en mulighet til å klippe det bort. Det er det som er så fint med TV som ikke er live.
Det var ikke bare VGs lesere som ønsket seg Sørensen som ny lagleder. Også programleder Jon Almaas hadde henne øverst på ønskelista.

– Vi satte opp en liste over hvem vi hadde mest lyst til å ha med, og da var Pernille på toppen av den lista, men vi prøver å ikke si for mye så hun ikke skal bli høy på pæra før vi starter at hun ikke skal komme inn og tro hun er noe.

Dette er ikke første gang Sørensen trer inn i «Nytt på nytt»-studio. Hun har tidligere vært der som både gjest og lagleder.

– Vi er ikke helt ukjente fra før av heldigvis. Jeg vet at jeg går til to fine fyrer, sier hun til VG.

– Ser frem til A4-liv

Sørensen har for øvrig vært med i et titalls episoder av underholdningsserien «Brille», hvor hun blant annet har vært på lag med både Jon Almås (2013) og Knut Nærum (2012).

BYTTER PLASS: Pernille Sørensen har tidligere vært med som gjest på Ingrid Gjessing Linhaves lag våren 2014. Foto:Anne Liv Ekroll/NRK,

Med den nye jobben ser Sørensen frem til rutiner og det hun beskriver som et «A4-liv».
– Man kan bli mer i takt med samfunnet rundt seg, sier hun og legger til:

– Jeg har jobbet som selvstendig næringsdrivende de siste ti årene, og da har man ikke nøkkelkort eller kantine og noe sånt. Jeg blir innmari glad nå som jeg har fått nøkkelkort og blir innkalt til møter. Det er i bunn og grunn en ganske vanlig 9-16-jobb, og så er det opptak på slutten av uken. Jeg blir så glad over at noe er A4. Dette er det mest A4 jeg kunne ha gjort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder