PREMIEREKLAR: Woody Harrelson på premieren av «The Hunger Games: Mockingjay - del 2» i Los Angeles i november. Foto: Robyn Beck , Afp

Woody Harrelson vil selge marihuana på Hawaii

Hollywoodstjernen (54) er én av rundt 60 søker som ønsker å
åpne Hawaiis første utsalg for medisinsk marihuana.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Helsedepartementet på Hawaii offentliggjorde nylig en liste over hvem som har søkt om å få åpne et av statens første utsalg av marihuana til medisinsk bruk.

Da ble det klart at skuespiller Woody Harrelson er blant de rundt 60 personene som står bak 66 søknader, melder AP. 54-åringen søkte om å åpne et regulert utsalg i Honolulu fylke, gjennom selskapet sitt Simple Organic Living.

Har du lest: Harrelson angrep paparazzifotograf.

Ifølge loven på Hawaii, kan helsedepartementet innledningsvis godkjenne åtte lisenser fordelt på øyene. Hver lisens gir tillatelse til å drive opptil to produksjonssteder og to utsalgssteder.

Har vært lov i 16 år

Vedkommende som får søknadene innvilget, må ha én million dollar, rundt 8,6 millioner kroner, til disposisjon, i tillegg til 100.000 dollar per utsalgssted. I tillegg må alle søkere ha bodd på Hawaii i over fem år.

Hawaii legaliserte marihuana til medisinsk bruk for 16 år siden, men har ikke hatt lovlige utsalgssteder i den tiden.

Helsedepartementet sier de har som mål å vurdere søknadene innen 15. april.

Les mer: Woody Harrelson om innspillingen av «True Detective».

Harrelson er en forkjemper for legalisering av marihuana, og har blant annet hatt fortellerstemmen på dokumentaren «Grass». Han skal ha dukket opp på Golden Globe-utdelingen i en smoking laget av hamp, og spiser angivelig lasagne laget av hamp.

Hamp er ifølge Store medisinske leksikon en plante som fra oldtiden er brukt som tekstilplante. Hasjisj og marihuana kan fremstilles av enktelte underarter av hamp. Ifølge Norsk institutt for bioøkonomi er hamp dyrket i Norge siden vikingtiden, som materiale til tauverk, seilduk og klær.

Woody Harrelson har vært nominert til to Oscar- og fire Golden Globe-priser. Sist var i 2015, da han var Golden Globe-nominert for rollen mot Matthew McConaughey i TV-serien «True Detective». Han vant en Emmy-pris i 1989 for rollen i «Cheers».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder