SPILLER DIANA: Hollywood-skuespiller Naomi Watts spiller rollen som Diana i filmen «Caught in flight». Bildet er hentet fra filminnspillingen som har premiere i år. Foto: WENN

Naomi Watts: - Jeg turte ikke se prins William i øynene

Naomi Watts (43) frykter at hennes tolkning av prinsesse Diana vil støte sønnene prins William og Harry.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den britiskfødte skuespilleren spiller rollen som prinsesse Diana i Hollywood-filmen «Diana».

Filmen er allerede blitt et hett tema i internasjonal presse etter at Dianas påståtte elsker, Hasnat Khan (54), mente filmen var basert på løgn og rykter.

I et intervju med nettstedet OK! innrømmer Watts at hun slet med å akseptere rollen, fordi hun fryktet at hennes tolkning av prinsessen skal forårsake ytterligere sorg hos Dianas to sønner.

Ble nervøs

- Jeg er redd for hva de vil føle om at jeg spiller rollen som deres mor. Da jeg så William på en restaurant i London, ble jeg veldig nervøs. Jeg turte ikke å se ham i øynene fordi jeg var bekymret for at han skulle sende meg et stygt blikk, sier hun.

SE BILDENE FRA FILMEN HER

I fjor dukket de første bildene opp fra filminnspillingen, hvor Watts spiller rollen som den avdøde prinsessen. Watts var ikledd en lang sølvfarget aftenkjole med håret stylet akkurat som den avdøde prinsessen.

IKON: Prinsesse Diana. Foto: AP Foto:

- Jeg bryr meg svært mye om hva William og Harry føler rundt denne rollen. Jeg er selv mamma til to gutter. Men det var en historie der som også måtte fortelles, mener skuespilleren.

Takket nei til rollen

Watts takket i utgangspunktet nei til rollen som prinsesse Diana. Men da produksjonen sendte en tredje forespørsel, sa hun til slutt ja.

- Jeg ble litt revet med og var ikke helt sikker når jeg sa nei. Noen ganger når du takker nei, føler du deg fri etterpå, men det var ikke tilfelle denne gangen. Det er noe veldig interessant med denne kvinnens liv. Hun var veldig privilegert så lenge hun levde, samtidig tror jeg det er vanskelig å overleve det presset hun ble utsatt for.

Filmen har norgespremiere 11. oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder