NORGES HÅP: Alexander Rybak vant den norske MGP-finalen i mars med låten «That’s How You Write a Song». Nå er han blant favorittene til å vinne hele Eurovision. Foto: Hallgeir Vågenes

Norge nest største favoritt til å vinne Eurovision

Bookmakerne mener Alexander Rybak har nest størst sjanse til å vinne Eurovision Song Contest i Portugal.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

En samlet oversikt over bookmakernes Eurovision-favoritter gir Aleksander Rybak (31) nest lavest odds til å stikke av med seieren i sangkonkurransen, som blir avholdt i den portugisiske hovedstaden Lisboa 12. mai.

les også

Rybak klar for Eurovision-oppkjøringen

Israel er per dags dato den største favoritten, mens Australia blir rangert som den tredje største.

Rybak stiller med den selvskrevne låten «That’s How You Write a Song», og konkurrerer blant annet mot det svenske stjerneskuddet Benjamin Ingrosso (20). Sveriges låt, «Dance You Off», er for øvrig rangert som nummer åtte på bookmakernes liste.

Vil gjøre Norge stolt

Tidligere denne måneden ble det klart at Rybak skal aller først ut i andre semifinale under sangkonkurransen, den 10. mai.

les også

Alexander Rybak gjorde opprør mot klassisk musikk

– I finalen er det nok ikke gunstig å være først ut, men i semifinalen tenker jeg bare at det er supert å få anledning til å pangåpne showet, sa Rybak til VG da.

I 2009 vant han Eurovision med låten «Fairytale», og knuste alle rekorder da han fikk hele 387 poeng. Han har tidligere uttalt at han tror det skal mye til å vinne konkurransen mer enn én gang.

– Det er små sjanser for at en artist skal ta seieren hjem for landet sitt to ganger. Men jeg må jo tro på det. Jeg har jo lyst til å gjøre folk stolte. Jeg har lyst til å gjøre Norge stolt.

– Tror han stikker av med seieren

Guri Idsø Viken, en av ildsjelene bak MGP-bloggen Good Evening Europe, er ikke overrasket over at Norge er blant favorittene.

les også

Conchita Wurst står fram som hiv-positiv

– Mange av de andre landene har jo gått nedover blant bettingselskapene nå etter at øvingene begynte, mens Norge har bare blitt mer populær. Rybak er god på scenen, han er karismatisk og får god kontakt med publikum, og jeg tror det handler mye om det, sier hun.

Hun har i motsetning til bettingselskapene liten tro på at Israel stikker av med seieren.

– Israels artist, Netta Barzilai, er litt for inadvent på scenen, og har en litt for «sær» sang, som for eksempel mange barn ikke liker. Det er jo veldig mange barn som stemmer, og mange av dem liker Rybak, sier hun.

– Jeg skal ikke si det for sikkert, da jeg vanligvis ikke pleier å si at Norge kommer til å vinne. Men i år har jeg en ekstra god magefølelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder