Synnøve på prinsejakt

RAMPELYS

(VG) Her er enda en norsk jente som jakter på prinser, og i likhet med Mette-Marit og Eva Sannum har også Synnøve Svabø (32) blitt forsidestoff i det store utland!

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:22

Svabø tar opp tråden etter Mette-Marit og Eva Sannum i sitt nye TV-program, og bruker slu kvinnelist i jakten på drømmeprinsen.

27. januar er Synnøve Svabø tilbake på skjermen med programmet «Synnøves Duell».

Hun har allerede rukket å bli førstesidestoff i England etter at hun med den klassiske Svabø-taktikken prøvde å sjarmere seg inn på prins Andrew med en bukett liljer, bunad og kvinnelist.

- Jeg mener det er mange likhetstrekk mellom meg, Eva Sannum og Mette-Marit som jeg kan spille på. Jeg er en landsens jente av sunnmørsslekt, jeg er 60 prosent alenemor og har en flott bunad, påstår Synnøve.

Sjalu på Mette-Marit

I «Synnøves Duell» får hun i hvert program en utfordring fra en gjest som hun skal prøve å løse. En av disse utfordringene brakte henne altså til England i et forsøk på å kapre prins Andrew.

- Når våre mannlige kolleger sier at vi er sjalu på Mette-Marit og Eva Sannum, har de litt rett i det. For det første er det den uendelige kjærligheten; tenk å sitte der og holde lanke på nobelprisutdelingen! Jeg tror prinser har utrolig mye kjærlighet å gi. Også er det p'ene: pels, perser og persiske tepper, flirer Synnøve.

I Synnøves nye program skal hun gjennom sine reportasjer være det hun beskriver som seernes kjentmann i den verdenen man vanligvis bare leser om i ukeblader og aviser. Hun mener det må være fullt mulig for en norsk journalist å komme inn på denne arenaen, også utenfor Norges grenser.

Kontakt med Andrew

- Både Mette Marit og Eva Sannum har klart det, nå prøver jeg også. Jeg tenkte at bolle-Andrew var den lettest tilgjengelige, den som er mest slepphendt med kredittkortet og glad i en fest.

- Hvor nært kom du?

- Nært. Kyssenært. Han tok på meg, poengterer Synnøve.

Hun forteller entusiastisk om gleden av å jobbe med det programmet som hun i utgangspunktet ble hentet til TV 2 for å gjøre.

- Dette er det konseptet jeg signerte for i TV 2 da jeg sluttet i NRK, og som jeg virkelig tente på, forklarer Synnøve.

Men i stedet for å starte rett på arbeidet med konseptet rundt «Synnøves Duell», ble hun først satt inn som programleder i talkshowet «TV2000», som ikke ble den seersuksessen kanalen hadde håpet på.

- Jeg tror både jeg og TV 2 har lært at man ikke bare kan sette inn en programleder i et konsept. Jeg har lært at mitt talent er snevrere enn det å lede en debatt og være programleder i studio, sier Synnøve.

Stortrives

I hele høst har hun reist verden rundt for å lage reportasjene til «Synnøves Duell».

- Det har vært en utrolig morsom høst. Jeg har masse energi og trives hundre prosent. Samtidig skal jeg være mamma for Hedvig (4 1/2), og jeg var opptatt av at det ikke skulle bli en «Tårnfridsituasjon». Nå reiser jeg syv dager til for eksempel Los Angeles eller Dubai, og kommer hjem og har tid til å være bollebakende mamma med mel på nesen.