Nedtur for M2M

RAMPELYS

Den norske popduoen M2M solgte 580 000 av sin første single i USA. Men albumsalget går tregere. Denne uken havnet de på 89. plass på Billboards liste

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Av ståle Winterkjær og Ida Von Hanno Bast (foto)


Marion Ravn (15) og Marit Larsen (16) hadde rakettfart oppover de amerikanske listene med singlen «Don't Say You Love Me» fra suksesstegnefilmen «Pokémon». Men deres album «Shades Of Purple», som har kostet rundt åtte millioner kroner å spille inn, har ikke tatt av i USA. Men duoen er ikke skuffet.

- Jeg er ikke skuffet i det hele tatt. USA er veldig stort, og det er vanskelig å slå igjennom i USA. Vi har solgt over 750 000 singler der, og jeg er kjempefornøyd med det, sier Marit Larsen (16).

- Men du er ikke skuffet over at albumet selger tregt i USA?

- Nei, hadde det sagt «pang» med en gang, hadde det vært mye å venne seg til. Men nå tar vi det steg for steg.

Tilbake

I går var duoen tilbake på «gamle tomter». De opptrådte på 30-årsjubileet til Mona Løbergs ballettskole på Triaden i Lørenskog. De var nemlig «surprisegjester» på bursdagsfeiringen. Og mottok ellevill applaus da de sang akustisk foran måpende og overraskede tilskuere. Både Marit og Marion scenedebuterte på denne ballettskolen.

- Vi var sånne små sommerfugler her da vi var 7-8 år gamle, avslører Marit Larsen, som bare er i Norge på en kort visitt.

- I morgen reiser vi tilbake til USA for å gjøre promotion der i to uker. Så jeg får ikke vært hjemme på 17. mai. Så jeg får ta et flagg i håret og spise bløtkake for å feire litt.

Promotionturneen i USA kan kanskje få fart i albumsalget der. Men inntil videre kan Lørenskog-jentene glede seg over høye salgstall i Asia og Australia, hvor albumet flere steder har solgt til gull.

- I Asia har det vært kjempefint. Vi har vært der i fire uker. Det var fans på hotellet og sånn. Fansen var kjempekoselig, forteller Marit fra suksessferden til Østen. Hun avslører også at M2M skal lage ny video for melodien «Pretty Boy» for det asiatiske markedet.

Til sammen har albumet «Shades Of Purple» solgt 607 000 eksemplarer over hele verden, og singlen «Don't Say You Love Me» har solgt eventyrlige 730 000 eksemplarer. Så selv om salget av albumet går tregt i USA, synes markedssjef Fred Engh i Warner Music Norway at det er for tidlig å avskrive verdenssuksessen til M2M.

- Eventyret er ikke over ennå. Det tar tid å bli internasjonal stjerne. Det tok jo over ett år før Lene Marlin «tok av». Så jeg synes dette er en bra start, sier Engh.