Fikk luksusvilla til 40-årsdagen

Allerede to måneder før separasjonen mellom prins Joachim (35) og prinsesse Alexandra (40) trådte i kraft, fikk prinsessen en millionbolig i gave.

  • Eline Dalland
  • Brynjulf Jung Tjønn
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

SKAL BO HERSKAPELIG: I en praktfull villa i ambassadestrøket i København skal nyseparerte prinsesse Alexandra bo sammen med sine to sønner. Her med Felix (2) i april i år. Foto: Scanpix

Villaen i Svanemøllevej på Østerbro i København har tidligere vært eid av den slovenske ambassaden, og ligger bare en kilometer unna skolen til lille prins Nikolai (5). I den 269 kvadratmeter store villaen, verdt 7,25 millioner danske kroner, skal Alexandra bo sammen med sønnene Nikolai og Felix (2).

Ifølge Ekstra Bladet ble skjøtet for luksusboligen signert 30. juni, på Alexandras 40-års dag, mens parets separasjonspapirer ble underskrevet 22. september.

Villaen er kjøpt av selskapet Svanemøllevej 14 Aps, som styres av det danske kongehusets advokat, Henrik Mogens Wedell-Wedellsborg, som også skrev under prins Joachim og prinsesse Alexandras ektepakt i 1995.

- Støtter hverandre

Kongehusets informasjons- og pressesjef, Lis M. Frederiksen, har bekreftet at villaen snart blir overført til prinsesse Alexandra.

- Det er bolig til prinsesse Alexandra, som blir hennes, sier Frederiksen til Ekstra Bladet.

Mens luksusboligen blir pusset opp, bor prinsessen foreløpig sammen med sønnene på Amalienborg sammen med dronning Margrethe og prins Henrik.

Prins Joachim er for tiden i Toronto i Canada, hvor han åpnet kulturfremstøtet «Superdanish» samt besøkte den danske kirken og menigheten i byen. På en pressekonferanse kommenterte han onsdag for første gang bruddet.

- Vi har truffet beslutningen sammen og vi støtter hverandre, sa prins Joachim.

Prinsen snakket også åpent om alle skilte foreldres største bekymring, nemlig barna.

- Selvfølgelig er det en vanskelig situasjon å skulle fortelle barna sine hva man kommer til å gjøre. Det er viktig ikke å kaste beslutningen som en murstein i hodene på dem. Man må ta det rolig, sa prinsen.

Overfor danske Ekstra Bladet kommenterte prins Joachim også avgjørelsen om å fremskynde skolestarten for sin eldste sønn med ett år. Femåringen, prins Nicolai, opplevde sin første skoledag like etter at den kongelige separasjonen ble offentliggjort.

- Han er en slik som gjerne vil oppleve noe og som gjerne vil stimuleres. Og det kunne vi gjøre på dette tidspunktet da vi annonserte separasjonen. Ved å la ham starte i skole kan vi gi ham faste, trygge rammer i selskap med jevnaldrende.

Joachim fortalte at Nicolai er glad for å gå på skolen, og at både han og Alexandra har fulgt skolegangen svært nøye for å vurdere om sønnen har det bra.

- Og det har han, rakk prinsen å si, før han ba journalistene vende tilbake til det egentlige temaet for pressekonferansen, som var dansk kulturfremstøt i Toronto.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder