USIKKER: – Jeg var usikker på om jeg hadde en spesiell historie å fortelle. Jeg kjente litt på min egen utilstrekkelighet, sier Trine Rein om å delta i «Hver gang vi møtes» på TV 2 Foto: Sandblad, Mattis

Trine Rein: - Naturen er min ladestasjon

Trodde du Trine Rein (48) plutselig ble friluftsmenneske da hun traff ektemannen Lars Monsen (55) for snart ti år siden? Tro om igjen!

– Jeg husker det ble lagd en dokumentarfilm om meg en gang på 1990-tallet. De fulgte meg blant annet til Japan, men det var én sekvens jeg absolutt ville ha med, og det er meg med sekk på ryggen og Gore Tex-jakke, minnes hun.

– Jeg spilte også inn video til tredjealbumet mitt i Jotunheimen. Jeg har alltid brukt naturen til å lade. Naturen er min ladestasjon. Alle trenger en slik, sier Trine Rein.

les også

«Hver gang vi møtes»: Dette mener VGs anmelder om alle låtene

– Fikk en piff

I helgen var hun hedersgjest i TV 2s «Hver gang vi møtes». Der blir livet og karrieren hennes oppsummert med en sjelden spennvidde; fra fetert verdensstjerne på 1990-tallet via lutfattig limousin-sjåfør på 2000-tallet til den travle og veletablerte artisten hun er her hjemme i dag.

Hun forteller at friluftslivet virkelig fikk en piff da hun møtte Lars Monsen, forelsket seg og senere giftet seg med han.

Da hadde Trine Rein for lengst oppdaget gledene ved å oppholde seg i naturen.

NATUR-PAR: Trine Rein sier at friluftslivet virkelig fikk en piff da hun møtte Lars Monsen. Foto: Janne Møller-Hansen

I perioder, da alt var på det mest hektiske med dundrende suksess både i Norge og spesielt Japan, trengte hun sårt disse ladestasjonene.

– For å komme vekk fra det glamorøse bylivet. Sparke av meg de dyre designklærne, de dyre designsmykkene. Rett og slett stikke fingeren i jorda igjen, sier hun.

Har enormt mye å gjøre

Fremdeles bruker hun naturen. Trine Rein elsker saltvann etter en oppvekst på Nesodden, men har ironisk nok flyttet til Indre Østfold med ektemannen Lars Monsen og alle bikkjene.

I begynnelsen av forholdet bidro hun gjerne på laget til Monsen under hans omfattende hundløp, enten det var Finnmarksløpet eller Femundløpet.

– Det er mange år siden, nå strekker ikke tiden til. Jeg har enormt mye å gjøre. Bare det å planlegge en juleturné, tar ett år, sier hun.

Trine Rein sier at hun i starten av opptaksuka på «Hver gang vi møtes» kjente litt på «styggen på ryggen».

– Jeg hadde opptak på dag nummer fire, etter Bettan, Tom (Mathisen) og Maria (Haukaas Mittet). Og jeg tenkte; for noen innholdsrike liv og karrierer! Jeg var usikker på om jeg hadde en spesiell historie å fortelle. Jeg kjente litt på min egen utilstrekkelighet. Bettan hjalp meg vekk fra den, sier hun.

25 år siden debuten

I helgen kom Trine også med ny musikk. Singelen «Where Do We Go?» er en duett med Ole Børud. Fra å ha mennesker rundt seg i starten av karrieren som fikset alt, bærer hun nå alle hatter selv. Sist helg tok hun det helt ut da hun filmet seg selv (og redigerte etterpå) videoen til låten!

les også

TV-ekspertene: – Derfor vinner vinnerne

– I år er det 25 år siden jeg debuterte som internasjonal artist, og jeg er veldig glad for alle opplevelser jeg har i sekken. Når jeg ser tilbake, er jeg stolt over det jeg har fått til. Bare det at publikum fremdeles kjøper billetter til mine konserter, er en gave i seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder